Téma: 3D priestorové nárezové plány - MůjSolidworks.cz
12. 11. 2013 v 18:58
3D priestorové nárezové plány #52293
diferent
Účastník
2 příspěvky
Zdravím chcel by som sa poradiť… možno už niekto riešil podobný problém..
Existujú rôzne aplikácie na tvorenie nárezových plánov (OPTIMIK napr). Pracujú však len s predpokladom využitia jednej hrúbky dosky, materiálu a násobia kusy len plošne…
V práci ale pracujem s penovým materiálom s hrúbkou materiálu napr. 100mm o určitých rozmeroch…finálna zostava sa ale skladá z rôznych hrúbok… hárok sa teda naštiepava na potrebne hrúbky a následne sa vyrežú jednotlivé dielce
Pri kalkulovaní spotreby materiálu teda musím teda rozmýšľať nie len nad čo najefektívnejším rozmiestnením po ploche ale aj šírke a čo najefektívnejším rozštiepaním a následne to zahrnúť do nákladov a spotreby. To najme pri zložitejších zostavách vedie k veľkej časovej náročnosti a hlavne k chybám.
Keďže mám k dispozícii Solidworks dokážem si na základe objemov materiálu a zostavy vypočítať koľko dielov je možné teoreticky natrieskať na daný nárezový plán.
Neviete náhodou o niečom (aplikácii, prídavnom Solidworks module, excely, pripadne niečom inom) čo by mi vedelo uľahčiť kalkulovanie takejto 3D spotreby materiálu?
Za pomoc vopred ďakujem.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.