Téma: Autor – nastavení autora pro kusovník - MůjSolidworks.cz
25. 5. 2011 v 11:45
Autor – nastavení autora pro kusovník #51966
Jendix
Člen
42 příspěvků
Ahoj, jsem v solidworks trochu nováček. Resp. co se modelování týče mám poměrně dobré zkušenosti. Horší je to s různýma uživ. nastaveníma. Navíc pracuju v jedné firmě, kde jsem první konstrukter v Solidworks. Potřeboval bych vědět, jak se nastaví v nastavení jméno autora, tak aby bylo automaticky použito pro razítko. Vím že to jde natvrdo v šabloně, neexistuje ale něco elegantnějšího? V inventoru to šlo nastavit v nastavení.
Jde mi i to že do budoucna bych chtěl mít všechny šablony na serveru pro všechny konstruktery a pokud bude nastveno jméno natvrdo, každý bude muset mít své šablony.
Jako další mne zajímá, v invetoru šli promítnou základní roviny tak že se k nim nechali navazovat i vazby, v solidworks to jde pouze k počátku. Je tu nějaká možnost?
ps: jen pro objasnění, v solidworks jsem pracoval dříve s verzí 2007, nyní mám 2010. navíc jsem mezitím poměrně dlouho pracoval s inventorem a unigraphics.
25. 5. 2011 v 15:28
Re:Re: Autor – nastavení autora pro kusovník #54301
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Je možné nastavit jméno uživatele, který dokument naposledy uložil (SW-LastSavedBy). Toto jméno je shodné se jménem systémového uživatelského účtu.
Roviny počátku nemusíte promítat. Pokud vytváříte skicu, myslím že počátek postačí. Pokud si ve skice s počátkem nevystačíte, můžete roviny zobrazit. Ve vazbách sestavy jdou roviny vybrat ukázaním.
26. 5. 2011 v 6:50
Re:Re: Autor – nastavení autora pro kusovník #54302
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Jen pro upřesnění:
V šabloně výkresu mám uživatelskou vlastnost ‚Kreslil‘, tato vlastnost má hodnotu $PRP:“SW-Last Saved By“. V rohovém razítku mám text s odkazem na vlastnost ‚Kreslil‘.
Mohl bych vložit definici $PRP:“SW-Last Saved By“ rovnou do rohového razítka. Takhle mám ale možnost v případě potřeby jméno ručně upravit v uživatelských vlastnostech.
27. 5. 2011 v 8:50
Re:Re: Autor – nastavení autora pro kusovník #54303
Jendix
Člen
42 příspěvků
Pokud je to tak jak zde píšete, je to trochu nepraktické, nejen ze moje uzivatelské jméno častečně nesouhlasí s mým skutečným, ale pokud někdo pak výkres přeuloží je automaticky autorem. V inventoru je to v tomto směru trochu praktičtější, nechá se to nastavit v nastavení. Jinak je tedy nejlepší řešení si nastavit jméno natvrdo v šablonách, pak ale musí mít každný konstruktér své šablony a nejdou umístit na serveru.
27. 5. 2011 v 9:37
Re:Re: Autor – nastavení autora pro kusovník #54304
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Ano má toto řešní své mouchy. Pokud výkres neměníte není třeba ho ukládat. Pokud ho uložíte má nové datum a autora.
Ještě je možnost řešit doplnění jména makrem. Nadefinovat si svou ikonu nebo klávesouvou zkratku. Pak by se vám spustilo makro, které vloží do uživatelských vlastností aktuální datum, přednastavené nebo systémové jméno, zobrazí výkres maximalizovaný, výkres uloží a uzavře.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.