Téma: Booleovské operace - MůjSolidworks.cz

Autor
25. 3. 2009 v 15:20

Booleovské operace #51563

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Mohl by mi prosím někdo říct, zda existuje nějaká možnost jak od jednoho modelu odečíst jiný? Konkrétně jde o to, že je potřeba dělat do modelů složité díry (stejné) a říkám si, jestli by se dal udělat nějaký „razník“ který se potom od modelu odečte, protože kreslit ty díry pořád znova je šílená pakárna.

26. 3. 2009 v 12:18

Re:Re: Booleovské operace #52860

toust
Účastník
93 příspěvků

určitě to jde. jedna možnost je mít „razník“ jako díl v sestavě a pomocí příkazu „dutina“ ho odečíst. toto má tu výhodu že můžeš používat asociativně pořád jeden „razník“ a v sestavě na něj můžeš velmi lehce aplikovat různé pole, vazby a pod.
druhá možnost je nakreslit si ho jako druhé tělo do dílu a odečíst ho příkazem „kombinovat“, samozřejmě že zase můžeš použít různá pole pro kopírování těla. už je to ale trošku složitější kdybys měl díry např. z různých stran a použití téhož „razníku“ do jiného dílu je jednodušší v sestavě.
pak by ještě šlo vložit tělo „razníku“ z jiného souboru a zase ho nakopírovat steným způsobem, ale to mi ta první varianta připadá daleko nejjednodušší.

26. 3. 2009 v 12:37

Re:Re: Booleovské operace #52861

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Dík, zkusil jsem a obojí funguje 🙂
(omlouvám se za hloupé otázky, SW nemám a dostanu se k němu jen někdy, takže takový trvalý začátečník…)

26. 3. 2009 v 12:52

Re:Re: Booleovské operace #52862

toust
Účastník
93 příspěvků

není zač. od toho tu forum je.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama