Téma: Celková délka přířezů - MůjSolidworks.cz

Autor
21. 10. 2020 v 9:33

Celková délka přířezů #80115

Filip Zukal
Účastník
4 příspěvky

Zdravím,

chtěl jsem se zeptat, chtěl bych si vytvořit šablonu tabulky přířezů tak aby mi ukazovala pouze celkovou délku profilu jednotlivých profilů. Momentálně jsem v situaci kdy mám tabulku a na prvních 5 řádcích je profil 30x30x2 a hodnota u celkové délky je u všech stejná. Je nějaký postup jak sloučit jednotlivé řádky se stejným popisem? Aby  např. na prvním řádku byl profil 30x30x2 s celkovou délkou a na druhém řádku už profil 40x40x3?

22. 10. 2020 v 8:21

Odpověď na: Celková délka přířezů #80116

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

ahoj, stačí ve stromě prvků rozbalit položku Tabulka přířezů a jednotlivá těla ručně přesunout do jedné podsložky, pak budeš mít v tabulce přířezů ve výkrese vždy jeden řádek pro každý profil

23. 10. 2020 v 8:24

Odpověď na: Celková délka přířezů #80117

Filip Zukal
Účastník
4 příspěvky

Děkuji, určite dobrá informace do budoucna.

Každopádně tímto postupem přijdu o tabulku přiřezů, kde budou jednotlivé délky ne?
Bral jsem to tak, že by bylo dobré mít ve výkresu klasickou tabulku přířezů a potom doplnkovou tabulku s celkovou délkou, s tím že by každá tabulka fungovala z jiné šablony.

23. 10. 2020 v 12:22

Odpověď na: Celková délka přířezů #80118

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

to by šlo obejít vytvořením další konfigurace v modelu, pak můžeš mít tolik tabulek přířezů, kolik budeš mít konfigurací

1. 12. 2020 v 10:55

Odpověď na: Celková délka přířezů #80380

Filip Zukal
Účastník
4 příspěvky

Po dlouhé době jsem se k tomuto zase vrátil, zkoušel jsem to v konfiguracích, ale na toto se konfigurace nevztahuje, pokud tedy nedělám něco špatně. V podstatě jsem stále na tomto bodu, model je ze 4 kusu, 2 druhy profilu. Dostanu se na 2 položky, pro každej typ profilu jeden řádek pomoci návodu od Vás, ale to se mi rozhodí zárověn klasickou tabulku přířezů. Zautomatizovat sloučení stejných řádků, pouze pro jednu šablonu tabulky přířezů se mi stále nedaří. 

2. 12. 2020 v 7:38

Odpověď na: Celková délka přířezů #80443

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

ahoj, musíš si vytvořit novou konfiguraci a v odvozených konfiguracích „jako svařený“ provedeš změnu v tabulce přířezů jak je popsáno výše

přikládám soubory v 2020

Přílohy

3. 12. 2020 v 9:02

Odpověď na: Celková délka přířezů #80451

Filip Zukal
Účastník
4 příspěvky

Aha, nepoužival jsem odvozenou konfiguraci. Každopádně jsem zjistil, že tento problém řeší celkem úspěsně kusovník se šablonou bom-weldment cut list.sldbomtbt. Ve sloupci množství je celková délka. Ještě si z toho udělat vlastní šablonu a je na půl vyhráno. 

3. 12. 2020 v 11:59

Odpověď na: Celková délka přířezů #80454

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

tabulka přířezů se vždy vytváří z odvozené konfigurace Jako svařený

Odpověď na téma

Reklama

Reklama