Téma: chyba vazeb v sestavě - MůjSolidworks.cz
19. 6. 2018 v 12:46
chyba vazeb v sestavě #73427
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
Ahoj, často mi takhle blbne Solidworks 2016 SP 2.0
Buď píše že je to převazbené ale žádná chyba tam přitom není, nebo se mi stávalo, že je vše OK, po odmázání jedný vazby to vyplivlo, že je to převazbené. Po přidání budiž ale po odebrání vazby se to přece nemůže převazbit? Přeinstalace nepomůže, dělalo mi to na tomhle PC i dřív, když jsem měl WIN 10, musel jsem jít dolu na WIN7 Pro. PC mám certifikované ( DELL M6600), ale už to není žádný mladík 😀
19. 6. 2018 v 20:05
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73429
Josef Vladík
Účastník
17 příspěvků
zkratka ctrl+Q nepomůže?
19. 6. 2018 v 20:22
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73430
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
Měl jsem za to že ne, mám to nastavený na gestu myši, používám to často. Ale asi tam budu mít nastaveno ctrl+b. Radši příště zkusím přímo zkratku..
20. 6. 2018 v 7:42
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73431
QBczech
Účastník
294 příspěvků
A co ty flexibilní podsestavy? Nedělá to v tom nepořádek právě toto? Nezapomeň, že tímto se do vrcholový sestavy přidávají vazby i z podsestav. Co se stane když všechny flexibilní podsestavy nastavíš na pevný? Taky je to přeurčený?
20. 6. 2018 v 8:05
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73432
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
já myslím že ne. Já si myslím, že tam je někde chyba. Jak jsem psal, je to v pohodě, odmažu vazbu a stane se to přeurčený..Je to krám 😀
20. 6. 2018 v 8:31
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73433
andrew
Moderátor
65 příspěvků
2Jarda: … ale není to krám 😉 … spíš si to namodeloval moc komplikovaný 😉
jen tak pro zajímavost – řešič vazeb není něco, co by si SolidWorks vyvíjel sám, používá D-Cubed a ten se vyvíjí už hodně dlouho (aktuální verze 3D řešiče je 53.0 ;-)) a používá to opravdu hodně softwarů včetně Catie, ProE, NX, SE, Autodesk, Onshape, ZW, Ironcad…
jinak z tvého obrázku je patrné, že problém je v podsestavě „sestava_nasypky“, která je předefinovaná a navíc flexibilní … >95% problémů s vazbami vzniká ve flexibilních podsestavách!!
zkus se držet doporučení od QB + pátrej v té podsestavě
hledej, najdeš 😉 … tuty
20. 6. 2018 v 8:46
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73434
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
hele není to nějak moc složitá sestava. No není to u první, ale je fakt, že to dělalo vždycky u větších sestav. Nikdy jsem to nějak extra neřešil, protože to dělá asi podle počasí. Jednou je to přeurčený, dáš obnovit, zmizí to. Někdy to zmizí třeba až po restartu sestavy. Nebo v pohodě dělám, odeberu vazbu, skočí přeurčená, další přidám a je to najednou v pohodě. Tak budu věřit tomu, že to je flexibilníma podsestavama.
Jak si poznal, že je to v podsestavě násypky? Tady jsem právě nevěděl, kde bych hledal chybu, když je tam jeden vykřičník ale nic to neukazuje..
20. 6. 2018 v 9:04
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73435
andrew
Moderátor
65 příspěvků
je přeurčená = ve stromě má před sebou označení: (+)
a určitě se to neděje „podle počasí“ 😉 … to že se někdy sestava po zavazbení jeví přeurčená a po obnovení už ne, je typický symptom příliš komplexního systému vazeb z flexibilních podsestav, který často není možné vyřešit na jeden průchod (jedinou obnovou)
řešič vazeb pracuje lineárně, tedy „jednosměrně“ řeší následující elementy sestavy v tomto pořadí: nejprve geometrii (rozměry dílů), pak vazby sestavy, pak pole sestavy a nakonec časově závislé prvky (tedy sestavové prvky a kontexty). a teď malý kvíz: představ si, že máš sestavu, v ní pole součástí a na poslední instanci v tom poli něco zavazbíš. kolikrát systém bude muset spustit řešič, aby bylo všechno cajk? 😉
pokud uděláš podsestavu flexibilní, tak systém musí toto vše řešit separátně i v podsestavách a snadno tak dojde k výše popsanému, protože v takto složitém systému prostě nedomyslíš všechny detaily a možné kombinace.
jak jsem psal předtím – nehledej to v předpovědi počasí, ale ve vazbách a podsestavách 😉 … popř. zredukuj ty flexibilní podsestavy
20. 6. 2018 v 9:20
Odpověď na: chyba vazeb v sestavě #73436
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
ok, dík. Budu je zapínat třeba jen když budu potřebovat ověřit, jestli třeba nedojde ke kolizi..
Ještě mě při práci napadla jedna věc, která s tím asi souvisí. Při přidání vazby často skočí varování, že se to vazbou přeurčí ale po potvrzení je to v pořádku
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.