Téma: Číslování vývodů – kudy na to? - MůjSolidworks.cz
20. 11. 2016 v 12:54
Číslování vývodů – kudy na to? #66584
Ales
Účastník
272 příspěvků
Mějme model konektoru, kompletní, včetně vložených pinů atd. Teď k němu kreslím datasheet, mám tam pohled na konektor ze strany kontaktů a chci ke každému pinu napsat jeho číslo 1 až n. To zatím není problém, použiju „Baloon“ (nevím jak je to v české verzi) s ručním zadáním čísel 1 až n. Teď ovšem chci ten konektor nakreslit ze strany pájení a také očíslovat piny. Teoreticky je to triviální, obrazec pinů včetně jejich čísel bude zrcadlový vůči tomu předchozímu, ale prakticky musím všechny piny znova ručně očíslovat, což je jednak pracné, jednak se tím zvětší možnost chyby. Nemáte prosím někdo nějaký vyzkoušený trik jak to číslování udělat jenom jednou (nejlépe přímo v modelu) a pak už jenom použít pro pohled a pohled zezadu?
Dík za případné tipy 🙂
22. 11. 2016 v 12:02
Odpověď na: Číslování vývodů – kudy na to? #66638
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Napadá mě, si třeba v jednotlivých pinech vytvořit konfigurace (1,2,3,…) a pak pozici nastavit na Uživatelské vlastnosti > SW-Název konfigurace. to by mělo fungovat spolehlivě.
22. 11. 2016 v 22:05
Odpověď na: Číslování vývodů – kudy na to? #66643
Ales
Účastník
272 příspěvků
Dík za tip, to taky zkusím. Já jsem zatím vyzkoumal, že Balloons se dají přiřadit i sestavě (což mě dřív nenapadlo zkusit) a pak převzít do výkresu jako insert annotations. Je to takové kostrbaté, mnoho klikání s tím a ručního upravování poloh balloons, ale pořád lepší než to co jsem používal před tím.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.