Téma: Délka ohýbané trubky - MůjSolidworks.cz
14. 8. 2009 v 6:09
Délka ohýbané trubky #51629
lapip
Člen
98 příspěvků
Ahoj,
jen se chci podělit o novou zkušenost, která není až tak z mojí hlavy, ale já sám jsem nad tím dlouho bádal.
Často se v práci setkávám ze složitými ohýbanými trubkami a při finální výkresové části je vždy težké spočítat samotnou délku. Nejtežší je, že se trubky mohou velmi lehce pravidelně měnit na vyvíjející se projektové části a tedy velmi složité přepočítávání a podobně.
Toto jsem řešil pomocí rovnice i když také to nebylo ono. Jelikož výsledný výsledek z rovnice jsem nemohl použít ve vlastnosti description v kusovníku. Vždy když jsem před samotnou rovnici dopsal třeba TRKR 60,3×5 číslo z výsledku zmyzelo a zobrazil se pouze odkaz na výsledek rovnice.
V nedávné době však přišel náš technik ( kterého tento problém také z ajímal ) z nápadem, který je k nezaplacení.
Trubku jako takovou je třeba nakreslit jako svařenec. Tedy vytvoříte pouze 3D křivku ohýbané trubky a nechátejí přiřadit profil ( trubku ) světlosti jakou potřebujete.
Funguje to zatím skvěle.
Musím však podotknout, že pokud z takové trubky pak děláte výkres je třeb apoužívat tabulku přiřezů a né normální váě kusovník.
V příloze je ukázka takové zkušební trubky až, předělám zbytek složitých trubek na svařence zajisté se s vámi o tuto zkušenost podělím.
19. 8. 2009 v 17:37
Re:Re: Délka ohýbané trubky #53154
Anonymní uživatel
Neaktivní
26 příspěvků
Jestli toto opravdu funguje tak jak má, tak je to super. I já v práci často zápasím s rozvinutými tvary. Plech je tak nějak v pohodě, protože na to je SolidWorks vybaven, ale trubky, a jiné profily jsou vždy problém
30. 8. 2009 v 20:05
Re:Re: Délka ohýbané trubky #53157
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Taky se dá použít objem trubky dělený plochou průřezu. Bohužel v Solidworksu se dají rovnice zadávat jen někde, takže to není dost obecné, spíš jen na příležitostný ruční výpočet.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.