Téma: Diely spojenie (prekryt problém) - MůjSolidworks.cz
28. 1. 2011 v 19:02
Diely spojenie (prekryt problém) #51905
Jan Sugar
Člen
2 příspěvky
Zdravým začal som sa asi pred týždňom ako samouk učiť tento program tak rekreačne lebo si chcem zhmotniť staré výkresy ktoré som náhodou našiel.
Problém nastal ale keď prišlo na závity posielam vám tie dva diely ktoré som spravil najlepšie ako som vedel. Do jedného som spravil závit ISO M4 pomocou sprievodcu dierami.
Na ten druhý diel som potreboval vonkajší závit. Jedine čo som našiel je kozmetický závit tak som spravil cca taku hrubu trubku ktora zodpoveda tomu zavodu a tivyrbal som tam kozemtický závit ISO M4 a potom som sa to pokusil spojiť tak ako to ma cca byť a spustil výpočet prekrytov a našlo mi že tam je prekryt.
Neviete prečo ? A hlavne ako mám robiť tie vonkajšie a vnútorné závity aby mi to pekne pasovalo a nerobilo mi to prekryty pri zostavovaní proste aby to pochopil ze to je taký závit a to je taký a že pasujú do seba. Veď sa rozumieme.
V linku: http://www.megaupload.com/?d=YSFIZNH4 posielam:
Diel 9
Diel 11
výkres
a zostavu dielu 9 a 11 rád by som to dokončil celé a potom sa pochválil tu na fóre mojím prvým výtvorom.
Ps: majte strpenie ešte sa v tom len učím robiť.
31. 1. 2011 v 7:01
Re:Re: Diely spojenie (prekryt problém) #54128
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Řekl bych že je to normální chování. Pokud budete kreslit výkres závitového spoje, taky se budou díly překrývat. Myslím že v Kontrole přesahů je k zatržení možnost Vytvořit složku pro šrouby, tím by se měly přesahy závitů zobrazit zvlášť (http://help.solidworks.com/2011/czech/Solidworks/sldworks/AllContent/SolidWorks/Core/Assemblies/c_Interference_Detection_with_Fasteners.htm).Nemám to vyzkoušené.
Vnější závit, jinak než kosmetický, nevytvoříte.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.