Téma: Díly z knihovny - MůjSolidworks.cz
15. 2. 2017 v 20:12
Díly z knihovny #68119
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Prosím Vás kdo poradí?
Jak pracovat s díly z vlastní knihovny?
V knihovně dílů mám např vyhazovače do forem. Když dělám sestavu tak si díl z knihovny do sestavy natáhnu a potřebuji ho přizpůsobit konkrétní sestavě – většinou jenom délku vyhazovače, nebo aretační plošku na hlavě. Napřed ale musím klik pravým tlačítkem a dát změnit na nezávislý a díl pojmenovat a uložit mimo knihovnu – do stejné složky kde je sestava – už tady je opruz že musím naklikat cestu protože aktuální nabídnutá cesta je do knihovny odkud je díl tažený. jinak by se mě upravil díl v knihovně.
Já bych potřeboval zařídit aby díl v knihovně byl neupravitelný – ano dá se mu dát vlastnost Jen pro čtení – ale to musím zase lézt do složky kde jsou knihovní díly uloženy, a po vytažení dílu z knihovny jakmile dám upravit tak aby SW nabídl uložení dílu rovnou do složky kde je aktuálně otevřená sestava a dát mu vlastní název….
No asi jsem se do toho při psaní zamotal ale třeba někdo pochopí o co mě jde… 🙂
Předem díky za rady…
15. 2. 2017 v 23:00
Odpověď na: Díly z knihovny #68120
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Předpokládám, že když změníš knihovní díl, stává se z něj díl vyráběný – přizpůsobený a umístěný ve složce s formou.
Já to řeším tak, že jej prostě z knihovny nakopíruji do složky k formě (mimo SW) a odtud ho do formy vložím a upravím.
16. 2. 2017 v 6:42
Odpověď na: Díly z knihovny #68121
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
JJ, přesně tak, stává se z něj díl vyráběný a je umístěný ve složce kde je celá forma. Já i nevyráběné díly mám ve složce s formou nakopírované. Alo to řeším jednoduše tak že po dokončení konstrukce dám Kopírovat projekt a tím se i díly z knihovny vykopírují do složky s formou.
Vykopírovat jak píšeš mimo SW taky možnost, mezi složkami jenom přetáhnout s CTRL – k názvu s knihovny přidat číslo projektu-zpět do SW a vložit do sestavy. Možná méně klikání než přímo v SW táhnout z knihovny a dát vytvořit nezávislý atd… jak jsem psal. Ale pořád to není ono.
Viděl bych to takto:
v knihovně dílu si najdu potřebný díl
tahnu do pracovní plochy
jakmile dám na tom díle upravit tak SW zařve že se jedná o knihovní díl a nabídne možnost díl uložit mimo knihovnu – ale rovnou nabídne cestu tak kde je aktuálně otevřená sestava – vlastně taková malá blbost by stačila… 🙂
22. 2. 2017 v 8:20
Odpověď na: Díly z knihovny #68215
pepe
Účastník
682 příspěvků
Jakou verzi SolidWorks používáš? od 2015 můžeš na součást kliknout pravým tl myši a je tam volba Změnit na nezávislý, nabídne ti to uložení kopie toho dílu. Jinak pokud pracuješ na nějakém projektu delší dobu, tak já osobně to řeším tak, že si odkaz na adresář projektu prdnu do Oblíbených ve Windows. Mám to pak v každém okně průzkumníka po ppravé straně hned vedlo položek Plocha, Stažené soubory a další…
22. 2. 2017 v 8:55
Odpověď na: Díly z knihovny #68217
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Dělám v SW 2016.
Však tak to dělám že kliknu pravým a dám změnit na nezávislý……
Ve win 10 je to asi rychlý přístup to co popisuješ a je to na levé straně průzkumníka… a je to zatím asi nejrychlejší způsob jak to dělat…
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.