Téma: díry – prosím o radu - MůjSolidworks.cz
9. 3. 2013 v 12:30
díry – prosím o radu #52187
HonzaS
Účastník
4 příspěvky
Prosím o radu. V sestavě plechových dílů SW Profesional 2010, jsem použil pro tvorbu děr spojů funkci odebrání vysunutím z prvků sestavy, z rozsahem prvku kopírovat prvek do dílů. tuto funkci jsem použil 17 krát. Sestava má cca 40 zavazbených a na sobě závislých plechových dílů. Od cca desátého prvku se práce se se stavou postupně začla zpomalovat tak, že úprava prvku nebo skici se v tuto chvíli otevíra cca minutu při které zbělá obrazovka, to samé zavírání úpravy bez jakékoliv změny. Teď jsem způsob práce změnil, že upravuji jednotlivé díly otevřené samostatně. Máte prosím někdo radu jak příště postupovat, aby se mi práce se se stavou nezpomalila ?
9. 3. 2013 v 14:02
Re:Re: díry – prosím o radu #55035
kohen
Účastník
486 příspěvků
Díry ve velkých sestavách, hlavně když jich je moc = náročné udržet, aby vše dopadlo dle přání konstruktéra a když na projektu pracuje více konstruktérů je to snad i nemožné.
Pokud jde o sestavy tak bych použil „prvky sestavy“-„série děr“, ale záleží vždy na konkrétním případě.
9. 3. 2013 v 20:25
Re:Re: díry – prosím o radu #55036
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Snažím se model vytvářet přibližně podle postupu výroby. Pokud obrábím (vrtám, pálím) díru v dílu tak ji tam i modeluji. Pokud obrábím až v sestavě, tak díry nepromítám do dílů.
10. 3. 2013 v 11:13
Re:Re: díry – prosím o radu #55037
HonzaS
Účastník
4 příspěvky
Děkuji zatím za reakce. Pokud bych díry vytvořené v sestavě nepromítl do dílů, tak mi budou chybět v rozvinech plechových dílů, které potřebuji pro dxf export na vysekávací mašinu.
11. 3. 2013 v 13:51
Re:Re: díry – prosím o radu #55038
pepe
Účastník
682 příspěvků
Čau, mám podobné zkušenosti, doporučil bych vyhnout se kopírování sestavových prvků do dílů. Znamená to tvorbu kontextových odkazů = nároky na výkon. Tyto úlohy nyní řeším tak, že mám plech se dvěma konfiguracemi, jedna je určená pro tvorbu výkresu dílu, druhá je určená pro použití v sestavě. Rozvin už je pak brnkačka. Snad ti to pomůže.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.