Téma: Export do DWG - MůjSolidworks.cz
8. 4. 2022 v 7:46
Export do DWG #82786
Ondřej Pechoušek
Účastník
2 příspěvky
Dobrý den všem. Mám nově Solidworks 2022, dříve jsem měl 2017 a narazil jsem na problém s exportem do .dwg. Všechny linky se převedou jak mají, s tím problém není, ale nejsou vidět náhledy, resp. miniatury v průzkumníkovi windows, což mi dost ulehčovalo práci s těmito soubory. Prošel jsem všechny možnosti nastavení exportu DXF/DWG v naastavení solidworks, ale stále se mi to nedaří zprovoznit. Další věc je, že stejná součást exportovaná do dwg má rozdílnou výslednou velikost – 2022 – 20kB, 2017 – 266kB. V exportovaném souboru sedí všechny rozměry, přitom nejde v nastavení exportu zaškrtnout cokoliv ohledně měřítka.
Předem děkuji za odpovědi a nápady s řešením.
8. 4. 2022 v 8:51
Odpověď na: Export do DWG #82787
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
ahoj,
pokud exportuješ DWG z prostředí dílu nebo sestavy, tak to náhled nevytvoří – je to registrovaná chyba swx 2022, z výkresu je export správně s náhledem.
od verze 2017 proběhlo několik změn struktury souborů swx, změnil se i import/export souborů DWG a DXF, proto může být rozdílná velikosti souborů mezi verzemi
8. 4. 2022 v 10:48
Odpověď na: Export do DWG #82792
Ondřej Pechoušek
Účastník
2 příspěvky
Ahoj,
díky za odpověď, přesně něco takového jsem čekal, že je to chyba SWX 😀 Ale co se dá dělat, snad to někdy v nejbližší době opraví a bude to fungovat. Když je člověk zvyklý hledat v těch kvantech dílů podle náhledu, tak tahle chyba zamrzí. Nevíš náhodou o nějaké jak by se nejelegantněji dalo nahradit prohlížení dílů v dwg, jako tomu bylo v prostředí průzkumníka ?
8. 4. 2022 v 10:55
Odpověď na: Export do DWG #82793
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
tady pomůže jedině přeuložit v jiném programu (AutoCAD, DraftSight, LibreCAD apod.), tomu souboru prostě chybí náhled
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.