Téma: Hmotnost dielu - MůjSolidworks.cz

Autor
9. 12. 2009 v 20:46

Hmotnost dielu #51694

Anonymous
Člen
318 příspěvků

ahojte
Mam taky problem, ked zadam material na diel,tak mi nezobrazuje automaticky ciselnu hodnutu vo vykrese, ak sa to da,ako sa to nastavuje? dakujem

10. 12. 2009 v 9:47

Re:Re: Hmotnost dielu #53400

sUs
Člen
69 příspěvků

Dobrý den,

těžko hádat v čem může být problém. Zkontrolujte si zda máte definován materiál v atributech dílu -> Alt-A
a měl by být zapsán „Material“ jako atribut. Pokud není, tak rozkliknete první pole na vyberte ho a potvrďte
(pokud chcete nějaký atribut i v jiných dílech, pak stačí v novém díle ho přidat a celé to uložit jako šablonu).
Pokud se ani potom nezobrazí v výkresu potom vyzkoušejte vytvořit text a do něj vložte níže uvedený text.

$PRTSHEET:“Material“

10. 12. 2009 v 10:28

Re:Re: Hmotnost dielu #53401

sUs
Člen
69 příspěvků

aj … šlo o hmotnost 🙂 … Alt-A zadat třeba „vaha“, text, vybrat systémovou proměnnou „Hmotnost“ (vloží se něco podobného jako „SW-Mass@Díl1.SLDPRT“)

ve výkresu pak voláme přes text
$PRPSHEET:“vaha“

Pokud vše uložíme do šablon pak se příště zobrazí. S hodnotami hmotností pozor na jednotky a nezvolený materiál.

P.S.: oprava
$PRPSHEET:“Material“

10. 12. 2009 v 10:51

Re:Re: Hmotnost dielu #53402

vodicko
Člen
32 příspěvků

Dakujem z info,uz mi to ide,len neviem,ako docielim,aby to islo aj pre dalsie diely…aj som to ukladal,ako sablonu,ale nejde to.Mozte mi napisat podrebnejsi potup na sablonu.Dakujem

10. 12. 2009 v 11:16

Re:Re: Hmotnost dielu #53403

vodicko
Člen
32 příspěvků

Dakujem,uz to ide 🙂

24. 1. 2010 v 13:16

Re:Re: Hmotnost dielu #53405

vodicko
Člen
32 příspěvků

Caute
Mam taky mensi problem s hmotnostou dielu,kt. je napr. stiahnuty z netu alebo si ho vymodelujem podla katalogu a chcel by som zadat do dielu hmotnost,tak ze len vyplnim ciselnu hodnotu,nie pomocou pridat material a aby sa mi ta hmotnost zaratala do celkovej hmotnosti celej zostavy Da sa to vlastne?
Dikes

25. 1. 2010 v 8:23

Re:Re: Hmotnost dielu #53406

kohen
Účastník
486 příspěvků

Ve vlastnostech si založíš vlastní hmotnost a můžeš si tam vyplnit co chceš.
Přiřazení materiálu slouží hlavně k tomu aby ti to tu hmotnost vypočítalo z objemu a přiřazeného materiálu = většina tu hmotnost dopředu nezná !

28. 1. 2010 v 19:31

Odpověď na: Hmotnost dielu #53404

Mildo
Účastník
126 příspěvků

Pozri do zalozky Hodnotit, potom sa preklikni do ikonky tusim Fyzikalne vlastnosti a tam je Fajka na „Priradenie hmotnosti“. Zadáš hodnotu a nemusíš liest do Properties a špŕtať sa v konfiguráciách…
Veľa šťastia vklikaní …

Priradené_fyzikálne_vlastnosti

Odpověď na téma

Reklama

Reklama