Téma: import STEP - MůjSolidworks.cz
16. 5. 2016 v 16:44
import STEP #64989
cervho
Účastník
28 příspěvků
Dobrý den, lze, prosím tento soubor importovat do SolidWorks ? Zdroj ProEngineer. Mně se nedaří. Několik dalších programů či prohlížečů jej načíst umí.
17. 5. 2016 v 13:44
Odpověď na: import STEP #65043
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj,
ve 2016 jsem s tím neměl problém, import proběhl rychle a hladce, ale výsledkem bylo povrchové tělo viz obrázek.
Povrchové tělo z toho důvodu, že je proti pravidlům geometrických podmínek SolidWorks viz zakroužkované místo (obecně je tam takových míst více, jedná se o všechny obruby plechu), ProE s tím možná nemá problém, ale Solid to vnímá jako chybu geometrie..
No, každopádně jsem to řešil následovně:
- Naimportoval jsem to znova a v možnostech importu jsem nastavil Nesešívat plochy
- Po importu se model opět jevil jako povrchové tělo, výsledek byl ale čistší
- Použil jsem příkaz Převést na plech
- Tloušťku jsem definoval jako 1,99mm namísto původních 2mm, pak byly Obruby z hlediska geo podmínek v pořádku
- Rozvin viz obrázek, za cca minutu byl STEP naimportovaný a převedený na plech, včetně vygenerovaného rozvinu 😉
Doufám, že ti to pomůže!
17. 5. 2016 v 14:14
Odpověď na: import STEP #65046
cervho
Účastník
28 příspěvků
ano, díky, to ale znamená že to jde až od verze 2016. v nižších verzích nelze. Ve 2015 – chybová hláška „Byl zaznamenán neplatný rejstřík záznamu“ a v Error Logu dlouhý seznam „Error: Tento typ entity není podporován.
STEP-do nebyl úspěšně dokončen.“ A konec. Sešívat-nesešívat jsem zkoušl taky. Nic platný. Já jsem se na to pak dostal něčím jiným, viděl jsem ty lemy, které jsou proti SW geometrickým podmínkám. Zdrojový Pro-E je asi dopustí. Povrch plocha ma plech pak už není problém, znám. Tak aspoň něco je v té 2016 vylepšeno.
Ještě jednou díky
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.