Téma: Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená - MůjSolidworks.cz
30. 1. 2011 v 15:12
Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená #51923
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Dobre takže aby to bolo jasné. Chce to niekoho kto sa vyzná v solidworkse ale to sú tu asi vsetci.
Potrebujem dve veci súrne poriešiť preto ponukam odmenu ako je napríklad kredit na mobil či prípadne niečo iné ak mi poradí a pomôže. Sú to dve jednoduché veci alebo ak chcete rady pre od niekoho kto sa vyzná pre mňa.
Chcem:
1. vec:
Vedieť ako spraviť poriadne závit v solidworkse na „trúbku“ a potom spraviť dieru s takým závitom trebarz do kocky tak aby keď tie diely spojím v zosotave to pochopil ten program, že je to závit a diera a nepísal mi tam že prekryt. Verím že sa to nejako dá. či nie ?
Chcem teda aby mi to niekto ukázal prípadne vysvetlil tak aby mi to bolo jasné ako to spraviť. Či už cez videonahrávku pracovenj plochy alebo to je jedno ako.
2. vec:
To som tu už aj dal do inej témy. Chcem proste spraviť v solidworkse guľu a nalepiť na ňu tapetu zemského povrchu ktorú mám ako obrázok či obrázky v počítači aby som si spravil taký „glóbus“.
Takže by som chcel aby mi to niekto ukazal že ako to spraviť aby tam bola dobre pekne prilepená ta „tapeta“.
Ak viete tieto veci v pohode spraviť tak mi napíšte prosím na email: cukor5@azet.sk alebo sem.
Kto mi to prvý rozumne vysvetlí na toho čaká odmena. Ak sa už niekto nájde potom návod ako to spraviť dám aj ja sem a tým bude jasné že už je problém vyriešený a odmenu už niekto má.
31. 1. 2011 v 12:59
Re:Re: Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená #54162
.rf.
Účastník
423 příspěvků
ad 1)
V možnostech panelu Kontrola přesahů vybrat Vytvořit složku pro šrouby. Díl s vnějším závitem musí mít nadefinovánu uživatelskou vlastnost IsFastener s hodnotou 1.
Problém je že SolidWorks pak vynechá i přesahy, které se netýkají závitu.
31. 1. 2011 v 15:37
Re:Re: Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená #54163
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Ještě jsem to kontroloval a je to tak, že uživatelskou vlastnost IsFastener=1 může mít jakákoliv součást šroubového spoje. Tedy i kostka s vnitřním závitem.
3. 2. 2011 v 22:03
Re:Re: Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená #54164
Jan Sugar
Člen
2 příspěvky
Nechápem to celkom presne.
A to toto je jediná možnosť ? Takto to akože robia všetci, čo v tom projektujú super zložité veci ?
Takže špičkový program ako solidworks si nevie poriadne poradiť s vonkajším závitom a spraviť ho tak aby chápal že pasuje do diery ako šrób ?
4. 2. 2011 v 16:31
Re:Re: Jednoduchá pomoc- Odmena zaručená #54165
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Jinou možnost neznám. Nevím jak fungují normalizované díly vložené z Toolboxu.
SolidWorks mi nepřipadá lepší nebo horší než podobné nejmenované aplikace, s kterými je často srovnáván. Neřekl bych že je špičkový.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.