Téma: Konfliktní kontexty sestavy - MůjSolidworks.cz
29. 8. 2023 v 12:00
Konfliktní kontexty sestavy #84923
Paoli
Účastník
3 příspěvky
Zdravím všechny,
po instalaci nové verze solidu (tedy 2023) se mi stále častěji vyskytuje při úpravách dílů (Upravit díl-Vytvoření nové skici) v sestavě hláška o konfliktních kontextech a že vazba nebude přidána (tato hláška vyskočí klidně i 3-10x po sobě což je extremně otravné a ve staré verzi se mi to nikdy nestalo). Konkrétně to je u přidávání například řízených skic na otvory pro nýty atd. které jsou zavazbené na protější díl (kde mám otvory ve skice zakotované a chci aby se mi protější díl upravoval při změně automaticky).
V čem je novinka v solidu 2023? Nedokázal jsem to nikde dohledat. Někdy to funguje někdy ne jsem z toho jelen. Většinou je problém při vytvoření další skici, ale občas je problém i u té první (sestavy jsou složitější s několika pod-sestavami).
29. 8. 2023 v 12:11
Odpověď na: Konfliktní kontexty sestavy #84926
Tomes
Moderátor
86 příspěvků
Ahoj,
tipl bych, že v SolidWorks 2023 přidali do kontroly vnějších odkazů nějaké další parametry/proměnné. Vyřešit problém by mohlo teoreticky toto: Nástroje -> Možnosti -> Možnosti systému -> Vnější odkazy -> povolit „Umožnit více kontextů pro díly upravované v sestavě“.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.