Téma: Křivka v prostoru a forma - MůjSolidworks.cz

Autor
20. 2. 2017 v 16:38

Křivka v prostoru a forma #68150

David Špička
Účastník
13 příspěvků

Ahoj, dokázal by mi prosím Vás někdo poradit jak na tohle? Zadání je přiloženo v PDF a výsledek by měl být jako je na obrázku,tento je z jiného zadání. Dokážu si udělat křivku v prostoru a tažení po ní, ale nvm jak na ta zúžená místa která jsou v ohybu trnu a nevim jak udělat tu formu nebo obálku která má vůli. Díky moc za veškeré rady a nápady.

Přílohy

21. 2. 2017 v 8:23

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68193

kocour
Účastník
28 příspěvků

Asi jedním tažením to nepůjde. Zřejmě půjde o kombinaci tažení po křivce (nebo několika taženími po křivce s danými vlastnostmi) a spojování profilů (tam co jsou ta zúžení). Nakonec nástroje pro formu – to nedělám (neumím).

Takže za mě:

1. křivka – 3D skica

2. na každém bodě křivky, kde se mění průřez – skica průřezu

3. tažení po křivce (po části křivky), spojení profilů

4. forma (viz výše)

21. 2. 2017 v 8:25

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68195

kocour
Účastník
28 příspěvků

Navíc bych téma přesunul do jiné kategorie – SW – díl případně forma

21. 2. 2017 v 14:00

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68196

Miroslav Novák
Účastník
2 příspěvky

Ahoj.

Kocour má pravdu. Tak se to dá dělat. Už jsem to dělal pro Avon několikrát. A hele není tam náhodou napsáno DŮVĚRNÉ? 🙂

21. 2. 2017 v 20:06

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68209

David Špička
Účastník
13 příspěvků

Děkuji za rady, jj je, já jen už nevěděl kde bych sehnal radu tak jsem to tam poslal takhle,je fakt že jsem to mohl dát nahlédnout jinak 🙂 ale i tak díky vyzkouším to.

22. 2. 2017 v 8:13

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68212

pepe
Účastník
682 příspěvků

U tažení po křivce můžeš využít i Vodící křivky, které ti změní průběh tažení profilu. Jednotlivé části dělej jednoduše prvky, které znáš, tzn přidání rotací a podobně.. Pak všechny těla můžeš sečíst pomocí prvku Vložit > Prvky > Kombinovat. Nejdříve udělej model „hadice“, pak teprve „formy“.Nemusíš nutně využívat nástroje pro formy, automatika by tady i nejspíš selhala. Doporučuju si vysunout „to kopyto“ a pak stejnou trasu pro tažení použít pro tažení jednoduché přímky, jako Povrchového těla, tímto povrchem pak lze kopyto ořezat pomocí prvku Vložit > Odebrání > Plochou/rovinou.

22. 2. 2017 v 8:14

Odpověď na: Křivka v prostoru a forma #68213

pepe
Účastník
682 příspěvků

Na prvky, které neznáš používej Nápovědu SolidWorks na webu, hodně mi to u neznámých nástrojů a prvků pomáhá..

Odpověď na téma

Reklama

Reklama