Téma: Křivky x y z a ukládání do rovin - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

12. 2. 2020 v 13:52

Křivky x y z a ukládání do rovin #78385

Petr Prokop
Účastník
2 příspěvky

Když tvořím křivku ze  souřadnic, vždy se mi křivka načte do Přední roviny. Prosím, jaký je postup, aby se křivka načetla do libovolné, mnou vytvořené roviny?

Předem děkuji.

 

 

13. 2. 2020 v 8:14

Odpověď na: Křivky x y z a ukládání do rovin #78386

andrew
Moderátor
65 příspěvků

@PePr Pokud máš na mysli funkci „Křivka body XYZ“, tak ten dotaz je trochu nesmyslný – při definici totiž musíš zadat všechny 3 souřadnice (XZY), takže tím tu křivky jasně zadefinuješ v celém 3D prostoru. Jinými slovy – tento typ křivky se nevytváří ve vybrané rovině.

Pokud máš souřadnice např. jen pro XY (Z je vždy 0) a chceš mít křivku umístěnou např. v XZ, tak si třeba v excelu udělej transformace (XY->XZ). Druhá možnost je vytvářet křivku do skici, ale na to SolidWorks nemá přímo funkci – musíš si vygooglit na tohle nějaké makro, které se zpravidla bude krmit vstupní txt souborem se souřadnicemi…

14. 2. 2020 v 9:58

Odpověď na: Křivky x y z a ukládání do rovin #78393

Petr Prokop
Účastník
2 příspěvky

@ andrew, děkuji za vyjasnění problému s tvorbou křivek. Jen si dovolím korigovat označení dotazu jako „trochu nesmyslný“….pokládá ho člověk, který prokazatelně nemá hluboké zkušenosti se SW….pro mě ten dotaz měl velký smysl a dostal jsem na něj perfektní odpověď.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama