Téma: kusovnik - MůjSolidworks.cz

Autor
2. 5. 2010 v 11:53

kusovnik #51803

vodicko
Člen
32 příspěvků

caute
Ako si zmenim kusovnik podla svojich predstav?Chcem zmenit pocet stlpcov,premenovat niektore polozky atd.
Dakujem za radu

3. 5. 2010 v 13:55

Re:Re: kusovnik #53816

Honzza
Člen
25 příspěvků

Jde o to jak vypadá kusovník z kterého vycházíš.
Najedeš na kusovník, aby se zobrazily svisle číslice 1……… a vodorovně sloupce A…… , najedeš nad sloupec třeba C a jednou klikneš pravým -vybereš z menu přidat nebo odebrat sloupce……

Pokud chceš změnit uživatelskou vlastnost přiřazenou sloupcům, tak na záhlaví příslušného sloupce zaklikej dvakrát levým – objeví se ti tabulka s možností výběru. Některé volby jsou systémové (číslo dílu, poz,….). Pokud zvolíš Uživatelská vlastnost, tak k ní můžeš přiřadit vlastnost z dílu (materiál, povrch.úpravu…to už je na tobě co vyplňuješ do vlastností dílů.)

Nakonec klikni do tablky pravým a dej Uložit jako: názevsouboru.sldbomtbt – a máš novou šablonu kusovníku. Tu pak vybereš při vkládání tohoto kusovníku do sestavy.

Doufám, že ti to takhle nahrubo postačí.

3. 5. 2010 v 18:56

Re:Re: kusovnik #53817

vodicko
Člen
32 příspěvků

cauko
Islo mi to super,len mam este dve otazky. Ked pouzijem v zostave napr. skrutku,ako docielim aby v jednom stlpci bol vypisany popis skrutky(napr. M10X20) a v druhom stlpci normu skrutky.
Dalej,ako zmenim cislovanie pozici( chcem cislovanie zospodu nahor od 1 po X)
dakujem za radu

3. 5. 2010 v 22:29

Re:Re: kusovnik #53818

Honzza
Člen
25 příspěvků

To všechno záleží na tom, jak je zavedena a vyplněna tabulka vlastností dílu, odkud se to přebírá a jak je k tomu napsán kusovník. Každá firma to má trochu jinak. Když si rozbalíš ZIP, najdeš tam sestavu s pár díly a výkres, jak to dělám já.[attachment=0:9cuqltic]254.00.00.zip[/attachment:9cuqltic]

10. 5. 2010 v 12:41

Re:Re: kusovnik #53819

vodicko
Člen
32 příspěvků

caute
Mam este jeden problem. Ako zmenim funkciu v jednej kolonke,ked mi tam pise ,,Vychozi“? Robi to len v prvej z prava.V ostatnich to ide bez problemov.

10. 5. 2010 v 14:40

Re:Re: kusovnik #53820

Honzza
Člen
25 příspěvků

Není to kolonka s počtem kusů? Ta se mně zdá, že je systémová, taky s ní nemohu pohnout. Zobrazuje počet kusů v sestavě a „výchozí“ určuje ke které konfiguraci se kusovník vztahuje. Protože sestava obsahuje jedinou kofiguraci s názvem „výchozí“, nelze tlačítko dále rozbalit.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama