Téma: Ložisko - MůjSolidworks.cz
27. 3. 2013 v 16:31
Ložisko #52196
Hron
Člen
1 příspěvek
Dobrý den, mám pár dotazů.
Ve výkresu sestavy se mi zobrazí ložisko takto spojené. Co s tím, aby se zobrazilo, jako třeba v Inventoru, tj. oddělené (viz. obr.)?
Dále mám problém s lokálním řezem v řezu sestavy. Jak vytvořit lokální řez v řezu (potlačen řez hřidele, požadován pouze lokální na drážku)?
Třetí dotaz mám k závitům. Tyto se mi nezobrazují ve výkrese sestavy, ač je v modelu mám vytvořené a všude v pohledech mám nastaveno zobrazení závitů ve vysoké kvalitě…
Díky za rady!
28. 3. 2013 v 13:54
Odpověď na: Ložisko #55065
.rf.
Účastník
423 příspěvků
Alespoň k těm závitům:
V prostředí výkresu, v CommandManageru záložka Popis, Popis modelu, volba Kosmetický závit.
Je možné si zvolit jeden pohled nebo celý výkres, případně další nastavení.
1. 4. 2013 v 18:47
Odpověď na: Ložisko #55066
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
K tomu ložisku… Tak jak ho vidím v řezu jej máš jako jedno tělo. Pokud bys jej chtěl podle druhého obrázku, musel bys ho mít jako vícetělový díl. Pokud jsi ho modeloval sám, tak je potřeba při tvorbě dávat pozor na přepínač „sloučit výsledky“ Tem totiž dělá automaticky sečtení těl (při vysunutí, rotaci a pod.). Druhá možnost je, pokud jsi jej stáhnul, nebo naimportoval jako sestavu, uložit tuto sestavu jako díl.
I tak si ale myslím, že kulička bude při řezu šrafovaná, ale bude vidět jako kulička.
V příloze máš jako vzor model stažený z internetu a dál sestavu, jak jsem si ji upravil.
11. 4. 2013 v 7:36
Re:Re: Ložisko #55067
pepe
Účastník
682 příspěvků
tak já ti odpovím na ten lokální řez:))
lokální řez v řezu neuděláš, je to omezení SolidWorksu. udělej si ale konfiguraci na úrovni sestavy, kde si uděláš řez klasickým odebráním vysunutím tak, jak potřebuješ. tuto konfiguraci pak použiješ ve výkrese. musíš si jen dodělat šrafy:(
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.