Téma: Nejdou zobrazit povrchy - MůjSolidworks.cz

Autor
22. 2. 2013 v 12:42

Nejdou zobrazit povrchy #52172

Ales
Účastník
272 příspěvků

Mám model složený z importovaných povrchů a solidů (stažený odkudsi z netu). Když udělám pohled ve výkresu, zobrazí se mi pouze solidy, povrchy jen poté, co dám každý jednotlivě „Show“ (ve stromu výkresu). Při tom v modelu je všechno vidět jak má. Není to zvlášť velký problém, ale přeci jenom bych to měl raději bez té ruční práce 🙂 Co dělám špatně?
Děkuji.

23. 2. 2013 v 7:49

Re:Re: Nejdou zobrazit povrchy #54982

kocour
Účastník
28 příspěvků

Problémem bude „bezrozměrnost“ plochy. Zkusil bych z povrchů udělat solid (přidáním tloušťky) – v reálu samotný „povrch“ neexistuje. Pak se to určitě ve výkresu objeví.

25. 2. 2013 v 7:21

Re:Re: Nejdou zobrazit povrchy #54983

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Zkusil jsem si vytvořit svůj plošný model a na výkresu se mi vše normálně zobrazí.
Poskytněte váš díl k vyzkoušení.

25. 2. 2013 v 14:30

Re:Re: Nejdou zobrazit povrchy #54984

Ales
Účastník
272 příspěvků

Dík za nabídku, ale jsem to mezitím smazal a vymodeloval si vlastní 🙂 To se zobrazuje správně a aspoň se nebudu chlubit cizím peřím 🙂 Úmyslně ten stav navodit nedokážu, takže šlo asi o nějakou chybu v softu nebo v tom modelu.

28. 2. 2013 v 7:15

Re:Re: Nejdou zobrazit povrchy #54985

pepe
Účastník
682 příspěvků

Čau, jestliže se jedná o díl, který obsahuje pouze povrchy, tak se ti ve výkrese zobrazí. Jestliže se však jedná o díl, který obsahuje jak objemová, tak plošná těla, SolidWorks ve výkrese zobrazí pouze objemy a povrchy je nutné doimportovat přes menu Vložit > Popis modelu > Tam vyber povrchy (oranžová ikonka)…

28. 2. 2013 v 10:58

Re:Re: Nejdou zobrazit povrchy #54986

Ales
Účastník
272 příspěvků

Aha, dík, tak to byl přesně tenhle případ.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama