Téma: Odskočení dílu při vkládání do sestavy - MůjSolidworks.cz

Autor
26. 2. 2016 v 6:23

Odskočení dílu při vkládání do sestavy #63475

Martin Ovad
Účastník
5 příspěvků

Ahoj,

mám problém, který přišel s updatem SW 2013 na SW 2016. Když v sestavě vložím díl, objeví se mi tam, kde kliknu kurzorem, jenže když potom otočím modelem, je odskočen třeba o několik metrů naprosto mimo sestavu.

Možná jen dělám něco špatně, ale u předchozí verze jsem tento problém neměl, máte někdo podobný problém?

Existuje na to nějaký fígl jak zabezpečit aby se mi díl vložil tam, kam chci, např k ploše, na které mám kurzor nebo tak?

Docela to prodlužuje práci hlavně, kdy do sestavy vkládám šrouby nebo malé součásti.

Všem moc díky za odpověď

Martin

29. 2. 2016 v 8:22

Odpověď na: Odskočení dílu při vkládání do sestavy #63509

pepe
Účastník
682 příspěvků

Dělá to jen u jedné sestavy? Dělá to i u nových sestav, které založíš na nové šabloně pro Solid 2016?

29. 2. 2016 v 9:21

Odpověď na: Odskočení dílu při vkládání do sestavy #63517

Martin Ovad
Účastník
5 příspěvků

Ahoj,

jedná se o problém všech sestav, ale je pravda, že šablony sestav mám vytvořené z předchozí verze 2013, tak možná tam bude problém, i když je to při nejmenším zvláštní.

29. 2. 2016 v 15:06

Odpověď na: Odskočení dílu při vkládání do sestavy #63518

pepe
Účastník
682 příspěvků

Zkusil bych asi přeinstalovat ovladač grafiky http://www.solidvision.cz/grafika-instalace/

Dále, co se týče těch šablon, 2015 má novou strukturu dokumentů, je lepší si v rámci 2015/2016 vytvořit komplet nové šablony dílů/sestav/výkresů.

No a pokud nepomůže grafika, tak bych se mrkl na restart nastavení v registrech Windows, ale to je spíš dotaz na tvoji technickou podporu SolidWOrks.

Co instalace? Děláš upgrady starších verzí? Nebo si poctivě stahuješ data a děláš čisté instalace?

Odpověď na téma

Reklama

Reklama