Téma: Otáčení rotoru v sestavě pohonu s elektromotorem - MůjSolidworks.cz

Autor
20. 4. 2015 v 7:12

Otáčení rotoru v sestavě pohonu s elektromotorem #52500

hammer
Účastník
114 příspěvků

Mám problém se kterým si nevím rady. Vytvořil jsem sestavu s elektromotorem a potřebuji aby se rotor otáčel. Na rotor s ložisky jsem nasadil řetězové kolo, rozpěrné pouzdro a pero. Až sem je vše v pořádku a rotor s příslušenstvím se otáčí. Jakmile ale vytvořím s takto osazeným elektromotorem a držákem motoru sestavu pohonu, nemůžu s rotorem otočit. Pokusil jsem se to řešit záměnou sjednocení poloh za nulové vzdálenosti, problém jsem tím ale nevyřešil. Je nějaká funkce ve studentské verzi SW 2014-15 jak zjistit, co otáčení rotoru brání, kde mám chybu, nebo je nějaká jiná rada? Ještě musím dodat, že držák motoru je sestaven ze svařené sestavy a na tuto sestavu je elektromotor připevněn šrouby. Šrouby jsou v otvorech držáku soustředně a sjednoceně. Za jakoukoliv radu a pomoc srdečně děkuji.

20. 4. 2015 v 7:57

Re:Re: Otáčení rotoru v sestavě pohonu s elektromotorem #55964

Frenk
Účastník
27 příspěvků

20. 4. 2015 v 10:20

Re:Re: Otáčení rotoru v sestavě pohonu s elektromotorem #55965

hammer
Účastník
114 příspěvků

Frenk-děkuji za pomoc. Ve vztazích mez rodiči a potomky už mám mezery, řeším prarodiče a vnoučata. Kdybych použil rozum a nápovědu, mohl jsem se to pokusit vyřešit sám. Večer to vyzkouším, prozatím alespoň děkuji.

20. 4. 2015 v 19:03

Re:Re: Otáčení rotoru v sestavě pohonu s elektromotorem #55966

hammer
Účastník
114 příspěvků

Frenk, děkuji ještě jednou, všechno OK.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama