Téma: Padají vazby - MůjSolidworks.cz
25. 11. 2010 v 0:05
Padají vazby #51887
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Dobrý den,
učím se pracovat v SW SDK a stále narážím na jeden protivný problém.
Mám poměrně složitou sestavu, ta je dál složená z flexibilních podsestav. Skládám sestavy, váži vazby, můžu nad tím strávit půl dne a bez problému.
SW sice občas spadne, ale to vcelku není problém. Problém nastane, když se k hlavní sestavě vrátím později (druhý den, za několik hodin), sestava je najednou předefinovaná, vazby nejsou řešitelné…
Když se podívám na jednotlivé vazby, není důvod, proč by neměly být řešitelné. Samotné vazby neukazují žádnou chybu výběru entit apod., jen hláška, že jsou neřešitelné.
Sestava se i nadále hýbe tak jak má, i „neřešitelné“ vazby fungují, jen hlásí chybu. Co s tím?
Dokonce jsem zkusil celou sestavu znovu poskládat, včetně podsestav. Opět několik hodin bez chyby, otevřu teď a vazby jsou plné chyb.
Když otevřu jednu ze starších záloh projektu, chyby jsou i tam (předtím samozřejmě bez chyb).
Setkal se s tím někdo z vás? Byl bych rád, kdyby to byla jen chyba mezi klávesnicí a židlí, ale jak je možné, že se to projevuje až po delší době?
26. 11. 2010 v 12:59
Re:Re: Padají vazby #54076
sUs
Člen
69 příspěvků
Zdravím,
flexibilní vazby jsou vždy s problémy. Fungují většinou bez když jsou díly v jedné sestavě. Jak se používají přes další podsestavy s flexibilní vazbou vznikají z praxe tyto potíže. Proč tomu tak je jsem ještě zcela nezjistil, ale
co se mi osvědčilo je, když k podobnému jevu dojde, tak flexibilní vazby potlačím na pevné a pak zase zpět.
Zřejmě dojde ke kolizi s později přidanými vazbami, ale co mám vypozorováno tak když modifikuji podsestavu vloženou do hlavní. Pak pomáhá výše uvedený postup.
Snad to pomůže.
9. 12. 2010 v 17:38
Re:Re: Padají vazby #54077
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Díky za odpověď. Nepotěšil jste mě :). Bez podsestav (část z nich flexibilní) bych se z toho zbláznil.
Nevadí, sestava funguje jak má, navíc je to pouze varování, nikoliv error, budu to tedy, jako správný programátor, ignorovat.
Ještě jsem přišel na jednu zajímavost, když sestavu otevřu, hlásí chyby, když pak na ní dále pracuji (drobné „kosmetické“ změny, žádné změny vazeb), chyb postupně ubývá, až je sestava bez chyby.
Je pro mě překvapením, že drahý profesionální software má takové problémy, předpokládám, že v praxi se běžně používají mnohem složitější sestavy, než mám ja a tudíž by měli mít ještě více problémů, očekával bych nápravu od 3DS.
18. 3. 2011 v 10:45
Re:Re: Padají vazby #54081
Franta Sverak
Člen
9 příspěvků
K tomuto se musím přidat, měl jsem úplně jinou představu o kvalitě tohoto softwaru, vše je v naprostém klidu, ale jak se začnou dělat větší sestavy, tak prostě je to hrůza, člověk musí jít na školení jak je tvořit a sestavovat, musí dělat spoustu podsestav, ikdyž nechce, protože prostě to chce mít na sestavě a když náhodou se mu to podaří postupně přes konfigurace nějak zmenšit, začne to bezdůvodně padat třeba při zadávání jenom jednoduché vazby. To jsou moje zkušenosti, práce na sestavách úplně hrůza, strávím i 14 dní na něčem co bych hravě udělal za 8 hodin, ovšem kdyby to jelo jak má a to někdy to musím vzdát a vyklopit do autacadu a dodělat tam, protože bych to nikdy nedodělal. Je to profi sofrware ale toto prostě nezvládá. Kromě práce v simulacích a výpočtech dokáže využít jenom jeden procesor, což na pružnosti s prací v sestavách také moc nepřidá. Děsím se toho, až budu muset zase nějakou velkou sestavu tvořit. Možná jsou to jenom žvásty nezkušeného a hloupého uživatele co jen prostě neumí dobře využít sílu programu a pokud vám vše jede jak má, tak můj komentář neberte vůbec v potaz.
23. 3. 2011 v 19:52
Re:Re: Padají vazby #54079
Mildo
Účastník
126 příspěvků
…no tak schvalne, dajte konecne niekto vonku vypis AsemblyExperta co je to ta vasa velka zostava a kukneme sa tomu na zubok…
25. 3. 2011 v 6:53
Re:Re: Padají vazby #54080
kohen
Účastník
486 příspěvků
@Franta Svěrák wrote:
K tomuto se musím přidat, měl jsem úplně jinou představu o kvalitě tohoto softwaru, vše je v naprostém klidu, ale jak se začnou dělat větší sestavy, tak prostě je to hrůza, člověk musí jít na školení jak je tvořit a sestavovat, musí dělat spoustu podsestav, ikdyž nechce, protože prostě to chce mít na sestavě a když náhodou se mu to podaří postupně přes konfigurace nějak zmenšit, začne to bezdůvodně padat třeba při zadávání jenom jednoduché vazby. To jsou moje zkušenosti, práce na sestavách úplně hrůza, strávím i 14 dní na něčem co bych hravě udělal za 8 hodin, ovšem kdyby to jelo jak má a to někdy to musím vzdát a vyklopit do autacadu a dodělat tam, protože bych to nikdy nedodělal. Je to profi sofrware ale toto prostě nezvládá. Kromě práce v simulacích a výpočtech dokáže využít jenom jeden procesor, což na pružnosti s prací v sestavách také moc nepřidá. Děsím se toho, až budu muset zase nějakou velkou sestavu tvořit. Možná jsou to jenom žvásty nezkušeného a hloupého uživatele co jen prostě neumí dobře využít sílu programu a pokud vám vše jede jak má, tak můj komentář neberte vůbec v potaz.
Vyzkoušel jsem už pár CAD softwarů od Autocadu LT (mé začátky) po NX 7.5, vždy se jednalo o celé zakázky (žádné školní příklady nebo zkoušení), které někdo zaplatil. A mohu s klidem říci, že srovnávat rychlost sestav ve 2D (Autocad) a ve 3D (jakýkoli) nejde. Vždyť je to úplně něco jiného! S jistotou mohu říci, že i největší zastánci 2D a kreslení v tužce na papít se ze 3D nechtějí vracet zpátky (i když 3D neumí dobře ovládat).
Co se týká SWx a modelování sestav je tento software na velmi dobré úrovni a uživatelsky jeden z nejpříjemnějších.
Pokud hledáš „rychlejší metodu“ než 2D kreslení tak o jedné vím, když si stoupneš ke stroji a na sáček od svačiny vysmahneš tužkou skicu dostaneš se cca. na 30% času v Autocadu.
PS: Poslední větu ber s rezervou a ne osobně.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.