Téma: Pírko u ikony dílu v sestavě - MůjSolidworks.cz
1. 12. 2009 v 14:06
Pírko u ikony dílu v sestavě #51702
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Ahoj,
Solidworks mě někdy dokáže nas*at. Najednou si usmyslil, že mi bude díly načítat v Lightweigh modu. Tím mi rozhazuje flexibilní sestavy, ikdyž nevidím proč. Každopádně, nevíte někdo, jak nastavit, aby si konečně solidworks nedělalo co chce, ale to co chci já, tudíž načítat díly bez toho zku*venýho pírka v ikoně dílu?
Taky bych chtěl, aby mi solidworks pohnulo s dílem v sestavě hned, jak mu řeknu, že ta a ta plocha je od sebe tak a tak daleko a nečekal na mě, až všechno potvrdím.
Taky bych chtěl, aby tenhle SUPER program uměl vyřešit flexibilní sestavy pokaždý. A ne jednou jo a jednou ne..
Bože už mi to leze krkem.
Pokud by jste někdo věděl mi poradit, hlavně na moji první otázku, byl bych velice vděčný.
Radek.
1. 12. 2009 v 15:29
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53431
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Klasicky je chyba mezi pc a zidli. Pri otevirani sestavy staci zaskrnout ci odskrnout policko Lighweight a je to. Pouziva se to pro velke sestavy, aby se dily zbytecne nenacitaly do pameti..
Jeste vyresit ten zbytek a budu happy…
3. 12. 2009 v 8:21
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53432
kohen
Účastník
486 příspěvků
Z tvého agresivního příspěvku je cítit, že jsi trochu nervní. Chci připomenout, že SWx je jen nástroj a dělá to co mu přednastavíš nebo řekneš. Pokud něco zadáváš nebo děláš chybně není třeba se vztekat na program.
K první otázce = sestavu ti to načítá zjednodušenou protože to máš tak nastavené v „Možnostech“. Jak jsem to četl, tak bych ti doporučil podrobně si „Možnosti nastavení“ projít a nastavit. V některém z příspěvků tady na fóru je dokonce doporučené nastavení.
3. 12. 2009 v 18:11
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53427
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Nervni jsem opravdu byl. Vsechno se mi tu sypalo. Zakaznik mel nove pozadavky, ktere znamenaly nemale zmeny… Jiz jsem vychladl. 🙂 Jesteze sedim jenom za PC..
Solidworks je pro me docela novy. Prechazel jsem z ProE. Je mi jasne, ze nejspis delam neco zle, ale nechapu jednu vec. Jsem v sestave a otevru podsestavu s flexibilnimi podsestavy. Upravim nejaky dil, ulozim, zavru a vratim se do hlavni sestavy. V tim na me zacnou vyskakovat hlasky, ze mam to a to spatne..V tom pripade jsem se uz naucil, ze staci otevrit flexibilni sestavu (pistu) a pohnout cimkolic, co se hybe. Ulozit, zavrit a vratit se do hlavni sestavy. No a problem je vyresen.. Toto opravdu nechapu. Jak je mozne, ze Solidworks neumi vyresit sestavu, pak pohnes s jednim jedinym dile trosku, byt jenom o 1mm a najednou to jde?? Rad bych vedel, kde delam chybu.
Co se tyce modelovani a vykresu, nemam na Solidworks, co rict. Co se tyce sestavy, tak u me zatim vede Pro Engineer s velikym naskokem, prave kvuli chybovym hlaskam, ktere se objevuji z cistajasna..
S pozdravem,
Radek.
4. 12. 2009 v 6:31
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53428
kohen
Účastník
486 příspěvků
Znám také jednoho, který přešel z ProE na SWx a mněl podobné reakce. Byl na něco zvyklí a najednou to je jinak. Řekl bych, že volil algoritmy z ProE a aplikoval je na SWx. Poté nechápal, že to nefunguje stejně. Neříkám, že SWx umí vše, ale je toho dost a pak srovnávat ProE a SWx, jen když porovnáš ceny tak to bude asi jasné.
4. 12. 2009 v 6:33
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53429
kohen
Účastník
486 příspěvků
K té regeneraci zkus „Ctrl+Q“ = je to rychlejší + mělo by se lépe obnovit než ikona semaforu.
4. 12. 2009 v 10:46
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53430
Anonymous
Člen
318 příspěvků
@kohen wrote:
jen když porovnáš ceny tak to bude asi jasné.
Neni muj pripad.. Ja jsem jenom zamestnanec, ja solidworks neplatim 🙂
17. 12. 2009 v 21:12
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53433
Davidbery
Účastník
66 příspěvků
@kohen wrote:
Znám také jednoho, který přešel z ProE na SWx a mněl podobné reakce. Byl na něco zvyklí a najednou to je jinak. Řekl bych, že volil algoritmy z ProE a aplikoval je na SWx. Poté nechápal, že to nefunguje stejně. Neříkám, že SWx umí vše, ale je toho dost a pak srovnávat ProE a SWx, jen když porovnáš ceny tak to bude asi jasné.
Zcela souhlasím, ProE je úplně jiná kategorie 3D CAD než SW. 3D CADy jako je právě SW, INVENTOR či SOLID EDGE jsou programy střední třídy, oproti programům jako je CATIA, ProE či NX nemohou nabídnout zcela vše a ve stejné kvalitě. Na druhou stranu, nesetkal jsem se zatím s problémem, který by v SW nešel, ať už jednoduchou, či složitou operací vyřešit. Máme nového konstruktéra, také uživatel ProE a docela se drží, má stejné připomínky, jak to tam šlo a tady ne, ale to se usadí…:-)
20. 12. 2009 v 16:27
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53434
kohen
Účastník
486 příspěvků
Chtěl bych ještě dodat, že střední CADy jsou naurčitý spůsob a druh práce. Např. pro automatizaci, jednoúčeláky, atd. jsou vhodnější než robusní CADy u nich je to s kanónem na vrabce. Vyzkoušel jsem obě kategorie a řekl bych, že robusní CAD umí mnohem více, ale střední ho v určité kategorii trumfuje rychlostí, jednoduchostí a efektivitou. Na druhou stranu střední CAD má své hranice a přes to vlak nejede.
24. 12. 2009 v 0:51
Re:Re: Pírko u ikony dílu v sestavě #53435
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Vyzkousel jsem pracovne oba dva programy. SW i ProE. Nedelame zadne slozite vyrobky jako vstrikovaci formy nebo neco podobneho. Delame stroje, takze mi staci umet zakladni fce z obou.. Zda se mi, ze v SW jde vse udelat mnohem vice intuitivneji.., jednodusseji.. A nejvic si me SW dostal (zacinal jsem v ProE) remeny a hlavne kusovnikem.. Mame stroje o vice jak 100 dilech, takze vygenerovat kvalitni kusovnik (BOM) pro nas znamena usetrit minimalne 5 dni nudne prace.. Dale pro manualy udelat rozlozeny pohled je tak strasne jednoduche v SW.. V ProE jsem se o to nikdy ani nesnazil..
Poresim poradne sestavy a SW u me asi vyhraje..Zatim. 🙂
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.