Téma: Porovnání vývoje CADů - MůjSolidworks.cz

Autor
1. 11. 2011 v 8:49

Porovnání vývoje CADů #52014

kohen
Účastník
486 příspěvků

Nezdá se vám, že produkty Dassault Systéms nějak ztrácejí atraktivitu na trhu s CADy ? Novinky v SolidWorksu 2012 jsou jak to říci slušně k ničemu (až na zmrazení hystorie) odklon od 100% strojírenského modeláře je zřejmý (SWx pro stavebnictví, atd.) k tomu ještě odchod dvou hlavních managerů z vedení firmy a to nemluvím o tom, že Solidworks asi jako jediný střední CAD (neberu v úvahu Varicad, atd.) nemá možnost volného modelování. Když se ohlédnu zpět např. rok 2005 byl pro mne SWx jasná jednička = příjemné ovládání, způsoby modelování, funčnost, atd..
Přitom konkurence pořádně tlačí na pilu. Jako největšího konkurenta osobně vidím Solidedge se synchronní technologií ST4 a to ještě Siemens zprovoznil server s 3D modely dodavatelů http://www.cad.cz/aktuality/77-aktuality/2879-portal-solid-edge-s-miliony-soucasti.html což mi přijde 1000x lepší pro konstruktéra než mít možnost použít modul, který spočítá dopad výroby na životní prostředí (kdo z vás to pravidelně využívá?). U PTC se mi líbí zase možnost zakoupit jen modul, který opravdu potřebuji. Asi ne náhodou PTC boduje v Číně http://www.cad.cz/aktuality/77-aktuality/2880-ptc-je-v-cine-dodavatelem-plm-reseni-cislo-1.html
Ne náhodou všichni aktivní uživatele SolidWorksu čekají na nějakou větší změnu. Neustále se hovoří o Solidworksu V6, kde modelovací jádro bude stejné s Catií V6 a kde snad malý bratr převezme od velké sestry více než jen modelovací jádro.
Pokud veškerý vývoj Solidworksu směřuje na využití Cloundu nevím co si o tom mám myslet. Osobně bych své know-how neukládal někam server, kde ho někdo zneužije, vykrade, atd. (nedávno proběhla informace, že hackeři nemají až takové problémy nabourat tyto aplikace). Kdo mi zaručí 100% bezpečnost mých dat a to, že se k nim dostanu jen já !!! Patří CAD na sociální sítě ???

Jaký názor máte vy ?

1. 11. 2011 v 9:28

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54514

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Asi dva nebo tři týdny už SW 2012 používám, a je pravda, že si nejsem vědom, jestli jsem zaregistroval nějakou využitelnou funkci, která by mi usnadnila práci. Výkon při regeneracích mi připadá snad horší, než v SW 2011. A když se podívám na zatížení procesoru, tak mi připadá, že jej Solidworks nedokáže plně využít.
Modely od externích výrobců tahám většinou z jejich online katalogů v neutrálních formátech – mě to vyhovuje takto víc.
Nakonfigurovat si moduly Solidworksu dle přání, by se mi asi taky moc líbilo.
A k poslední otázce snad jen tolik, že dle mého názoru, moje práce patří na můj počítač, případně firemní dobře zabezpečený server.
Na sociální sítě patří asi snad jen nějaké tlachání. Ale to posoudit nemůžu, protože sám nic takového nevyužívám.

1. 11. 2011 v 12:33

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54515

kohen
Účastník
486 příspěvků

Jen k 3D modelům výrobců. V zaměstnání používáme placený Partsolution a musím přiznat, že je to příjemné a rychlé. Osobně bych ty prachy, co za to firma platí, nikdy nedal. Převádění z neutrálních formátů z webů výrobců jsem prováděl kdysi dávno, nehledě na to, že plno modelů výrobci nemají = Partsolution modeluje sám.

1. 11. 2011 v 16:35

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54516

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Jasně že je to otázka vyvážení priorit, potřeb a finančních možností.
Já jedu sám na sebe, takže co si koupím to mám. Na druhou stranu pro moje formičky na plasty většina dodavatelů normálií 3D katalogy má k dispozici. Kdo je nemá, nebo nedá, od toho nic nepoužiji, pokud to není vyloženě nějaká specialita. Pak jsou další dodavatelé, kteří dodají 3D modely systémů po objednání.

1. 11. 2011 v 18:08

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54517

kohen
Účastník
486 příspěvků

Pokud se jedná o úzkou specializaci je to jasné. Kdybych se živil jako soukromník, nebo vedl firmu určitě bych preferoval modulární systém. Pro všechny konstruktéry základní modul např. za 40 tis. ostatní moduly jen síťové a postačí jedna licence.
Určitě se mi nelíbí platit za něco co nevyužívám.

PS: Ideální by bylo používat modulární systém a ještě od různých výrobců = člověk by si vybral jen to nejlepší a firmy by se snažili jinak. Vylepšení softwaru tím, že přidám stupidní modul, který nikdo nevyužívá by nemnělo šanci na úspěch.

1. 11. 2011 v 18:22

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54518

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

tak pod toto se taky mohu podepsat.. 🙂

2. 11. 2011 v 8:27

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54519

kohen
Účastník
486 příspěvků

Otázkou je, zda to tak budou cítit i prodejci. U SWx to zatím vypadá na odklon od profi strojařského CADu a rozšíření po sociální síti veřejným masám = jestli se to nezmění tak z SWx zachvíli bude takové malovátko pro studenty = pěkné na oko horší k denímu použití.

PS: Proboha CAD je jen nástroj, nikdy za vás nic nevymyslí. Pořádný konstruktér s tužkou vždy strčí studenta (uživatele) s nejlepším CADem do kapsy. Pokud se ovšem nejedná o to kdo rychleji udělá dvě kostičky vedle sebe.

3. 11. 2011 v 17:40

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54520

kohen
Účastník
486 příspěvků

Škoda že se nezapojí více lidí ! Doufám, že zbytek na tomto fóru není ta skupina ze sociálních sítí ???
Pevně věřím v to, že ne.

6. 11. 2011 v 20:56

Re:Re: Porovnání vývoje CADů #54521

tomatom
Účastník
63 příspěvků

@kohen wrote:

Pokud se ovšem nejedná o to kdo rychleji udělá dvě kostičky vedle sebe.

Ano totok je opravdu vizitka SW udelat kostku 2 tahama 😀 i to je moc ale udelat poradnou tvarovou plochu tak nato aby vystudoval vysokou skolu 😀

Odpověď na téma

Reklama

Reklama