Téma: Problém při tisku výkresů - MůjSolidworks.cz

Autor
21. 11. 2016 v 8:34

Problém při tisku výkresů #66631

Jiří Janeček
Účastník
2 příspěvky

Zdravím všechny,

asi před týdnem jsem narazil na problém při tisku výkresů do pdf nebo na tiskárně. Nejde mi přizpůsobit tisk např. výkresu A2 na papír A4, vždy to tiskne jen 1:1. Dříve ten problém nebyl, starší dokumenty takto tisknuté si to pamatují, takže tisk funguje, ale změnit měřítko tisku také nejde. Z okna TISK nejde spustit náhled tisku. Mám SW profesional 2016

Díky

Jirka

Přílohy

22. 11. 2016 v 12:26

Odpověď na: Problém při tisku výkresů #66641

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Zkus se podívat do menu Soubor > Vzhled stránky. Zkontroluj jak to máš nastavené tam. Mohlo by ti pomoct nastavit „Přizpůsobit měřítko“

Tisk

22. 11. 2016 v 15:14

Odpověď na: Problém při tisku výkresů #66642

Jiří Janeček
Účastník
2 příspěvky

Ano, to zaškrtnu, ale nemá to vliv na výsledek. Teď to obcházím tak, že výkres dám uložit jako pdf, to se přizpůsobí správně, a z pdf už jde tisknout normálně.

Myslím, že problém souvisí s nějakou aktualizací Adobe, nebo něčím podobným, ale nepřišel jsem na to. Už jsem zkoušel upgrade SW na poslední verzi, a bez výsledku…

25. 11. 2016 v 9:58

Odpověď na: Problém při tisku výkresů #66660

pepe
Účastník
682 příspěvků

co ovladač tiskárny??

12. 2. 2017 v 11:16

Odpověď na: Problém při tisku výkresů #68081

Václav Sika
Účastník
4 příspěvky

Ahoj, při tisku ze SW jsem měl stejný problém, pomohlo přeinstalovat tiskárnu. Každopádně já to alespoň mohl obejít uložením do .pdf a následným přizpůsobením měřítka v Adobe, což tobě jak jsem pochopil nefunguje ?

13. 2. 2017 v 8:29

Odpověď na: Problém při tisku výkresů #68089

pepe
Účastník
682 příspěvků

Případně zkus jinou tiskárnu nebo tisk do PDF pomocí tiskárny PDF creator (stáhneš na netu). Pokud to bude OK, tak hledej problém v tiskárně a jejím ovladači/driveru.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama