Téma: Prodám licenci SolidWorks 2014 - MůjSolidworks.cz
2. 8. 2017 v 17:24
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70129
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
já bych zase prodal VariCad 2015, ale pochybuju, že by to někdo chtěl..
3. 8. 2017 v 7:58
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70130
toust
Účastník
93 příspěvků
Licence jde prodat ? Kdysi jsme toto řešili s prodejcem a bylo nám zděleno, že licence je pouze právo k užívání a nelze ji dále prodat… Že by se něco změnilo k lepšímu ?
3. 8. 2017 v 8:58
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70132
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
včera jsem po tom pátral a jde to, i když to prý prodejce přímo zakazuje
3. 8. 2017 v 9:00
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70133
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
7. 8. 2017 v 12:17
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70146
pepe
Účastník
682 příspěvků
Nedovedu si představit řešení problémů spojených s takovým prodejem licence, který je obecně vydavatelem CAD systému zakázaný 🙂 Z fóra se tady pomalu stává i eshop 😀
7. 8. 2017 v 20:53
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #70153
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
jak jsem psal výše, prý je to povolený ( evropský právo nebo co, já se v tom neorientuju). To je nadřazený tomu, co si dá do smlouvy prodejce, takže by to mělo jít. Ale bůh ví 😀
8. 2. 2019 v 10:02
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #75364
methaes
Účastník
17 příspěvků
Zdravím,
ohledně tohoto tématu jsem toho přečetl docela hodně a zajímalo by mě, zda když v dubnu končím ve firmě, kde používám solidworks a tento software bude poté nevyužitý, zda může firma na mě přenést licenci, či spíše celý notebook včetně softwaru a já bych ho nadále používal, aniž bych to přehlašoval.
Pokud bych to musel převést, tak všude se musí uvést název firmy, avšak živnost zatím nemám v plánu zakládat, takže co bych tam měl uvést? Nemáte s tím prosím někdo zkušenost?
Popřípadě je právně v pořádku, že by mi notebook firma nechala k dispozici a já bych jim vyšel vstříc, že jednou za čas bych jim něco zmodeloval? Předem děkuji za názory a rady
8. 2. 2019 v 10:13
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #75365
andrew
Moderátor
65 příspěvků
@methaes — takovouto záležitost musíte řešit s prodejcem SolidWorks, který licenci dodal tvému, stávajícímu zaměstnavateli. obecně je možné za určitých podmínek licenci převést na jiný subjekt, ale je to komplexní záležitost, podléhá schvalování od DS SolidWorks Corp. atd.
užívání licence bude jednodušší záležitost, asi dá se ošetřit vhodnou smlouvou..
admin
13. 2. 2019 v 8:43
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #75414
methaes
Účastník
17 příspěvků
@andrew – myslel jsem spíše řešit to, jak se v tom tématu píše, tedy bez souhlasu prodejce, protože oficiálně dle licenční smlouvy se licence převést na jiný subjekt nedá…
Máte nějaké zkušenosti s tím, že skutečně prodejce povolil převod licence?
A co se týče smlouvy o užívání licence zkušenosti máte? Jak by měla vypadat atd. ? Předem děkuji za odpovědi
13. 2. 2019 v 10:23
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #75415
andrew
Moderátor
65 příspěvků
@methaes – ten dotaz nedává úplně smysl: pokud se to má opravdu vyřešit, tak jen oficiálně -> tedy aby přímo společnost SolidWorks Corp. převedla předmětnou licenci na jiný subjekt; z toho logicky vyplývá, že neoficiálně to řešit nejde, resp. výsledek bude stejný, jako v případě pirátské či jinak nelegálně užívané licence…
jinak souhlas neuděluje prodejce, ale přímo SolidWorks Corp. (resp. jeho zastoupení pro ČR) a není pravda, že licenci nelze nijak převést … lze a dělá se to (za určitých podmínek) docela běžně … ale tohle jsou právě všechno informace a procedury, které je nutné řešit s prodejcem dané licence
ad užívání licence – za předpokladu, že licence zůstane nadále vedená na zaměstnavatele a pouze on s ní bude nakládat, tak je to pak záležitost dohody mezi dvěma soukromými subjekty; je na „oficiálním uživateli“ (nechci psát, že na vlastníkovi, protože je to software a jeho nákup je vlastně jen právem k užívání..), koho na licenci nechá pracovat; samozřejmě za předpokladu, že se nebude jednat o pronájem či jinou formu prodeje…
admin
13. 2. 2019 v 11:15
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #75417
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
Loni se mi ozval zájemce, že by koupil za pár drobných VariCad a pak z toho couvl, že prý to nejde ( což si teda taky nemyslím). Tak se mi tu HW key někde dál válí 🙂
9. 2. 2020 v 18:19
Odpověď na: Prodám licenci SolidWorks 2014 #78383
Jarda Dejmek
Účastník
350 příspěvků
Loni se mi ozval zájemce, že by koupil za pár drobných VariCad a pak z toho couvl, že prý to nejde ( což si teda taky nemyslím). Tak se mi tu HW key někde dál válí 🙂
Nabídka už neplatí
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.