Téma: rendrovani videa - MůjSolidworks.cz
12. 12. 2009 v 13:28
rendrovani videa #51691
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Zdravim, udelal jsem si v solid worksu model domu. Pomoci pohybove studie jsem si nastavil trajektorii kamery aby proletela okolo domu a pak vnitrkem.
A mam otazku. Chtel bych z teto animace udelat video. V solidu jsem nasel neco ve smyslu ze to tak nejak zachyti obrazovku a video to udela. S tim ale moc spokojenej nejsu. Prece jenom to neni nic moc kvalita.
Proto me zajima jestli existuje nejakej dodatek k solidu co by vyrendrovalo animaci tak jak to umi treba photowiew 360. V takove kvalite.
Diky za odpoved.
16. 12. 2009 v 10:59
Re:Re: rendrovani videa #53379
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Řešil jsem podobný problém, video otáčejícího se výrobku. Musíš zapnout modul Photoworks, v něm nastavit scénu, tj. vzhledy jednotlivých částí modelu, osvětlení atd… V pohybové studii máš nastaven pohyb kamery, dáš uložit animaci a dialogu ukládání nastavíš vykreslovač na Vyrovnávací pameť Photoworks. Při ukládání se pak jednotlivé polohy kamery rendrují ve Photoworku a ukládají do videa. Dle kvality nastavení scény a délce pohybu kamery se připrav na hodně dlouhý výpočet
17. 12. 2009 v 6:31
Re:Re: rendrovani videa #53380
kohen
Účastník
486 příspěvků
Nebyla by ukázka výsledku?
17. 12. 2009 v 8:55
Re:Re: rendrovani videa #53381
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Vzhledem k tomu, že prezentační videa jsou poněkud objemnější, dal jsem na http://ulozto.cz/3346230/2010sestava5.zip video s počátečních pokusů. I tato jednoduchá scéna s nízkým rozlišením a bez pozadí se na pracovní stanici se čtyřjádrem rendrovala do videa téměř hodinu. Složitější scény s kvalitnějším nastavení a videem běží i v řádu dnů.
20. 12. 2009 v 16:03
Re:Re: rendrovani videa #53382
kohen
Účastník
486 příspěvků
Není to špatné, ale já spíše očekával video kvality jako např. Solidprofesor na Youtube.
Já osobně když něco ukládám do videa, tak pomocí Windows Media Encoder a záznam obrazovky, ale také nejsem s kvalitou spokojen.
28. 12. 2009 v 9:31
Re:Re: rendrovani videa #53383
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Jak jsem již psal, kvalita výsledku se odvíjí od nastavení (video v ukázce mělo pouze 7 snímků/sec, nastavení vykreslování na nízké kvalitě), všechno je pak pouze o kompromisu kvality a doby výpočtu. Chtěl jsem „odříznout kus “ prezentačního videa ale nebylo mi to povoleno… (mám své zaměstnání zatím rád…)
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.