Téma: řezy - MůjSolidworks.cz
3. 3. 2009 v 11:29
řezy #51545
jasisek
Člen
10 příspěvků
Dobry den, poradil by mne nekdo prosim jak udelat ve vykresu pohledovy řez-aby se jakoby neroztahl.A jeste rozvinuty řez: Mam takovy kotouč a na nem jsou vyvrtany diry ale jsou vyvrtany mimo stredovou osu X a Y . jsou na roztecne kruznici.A ja potrbuju dvema dirama provest rozvinuty řez ale aby se mne ten pohled ukazal vodorovne vedle narysu.Mne to vzdycky udela ze se to promitne kolmo k te sikme rovine rezu a to ja nechci. dekuju
3. 3. 2009 v 12:15
Re:Re: řezy #52813
Anonymous
Člen
318 příspěvků
zkus začít a skončit čáru řezu svislou úsečkou. klidně až mimo kus.
2. 4. 2009 v 4:51
Re:Re: řezy #52814
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Nie je to ani tak finta ako vlastná skúsenosť… (toto sa na školeniach nedozviete)
1.Dvojklik na daný pohľad z ktorého ideš robiť rez
2.Pomocou „čiary“ (nie extra skice) si môžeš teraz urobiť 2x, 3x, 8x zalomenú čiaru rezu (ak ju neurobíš naraz, nevadí dá sa vybrať cez Ctrl, ale musí byť v konečnej fáze súvislá)
3.Máš teda čiaru rezu a vyber si Rez (obyčajný, nie Rozvinutý) – a máš čo si chcel
4. Je to o postupnosti krokov (používam to aj pri detailných pohľadoch, rôzne tvary výrezu a potom voľba pohľad)
Tip na anketu – koľkí z Vás toto poznajú ???
2. 4. 2009 v 7:07
Re:Re: řezy #52815
kohen
Účastník
486 příspěvků
Čáry řezu vytvořené skicou používám hlavně, když potřebuji mít zaručenou přesnou polohu řezu = např. ve složité sestavě řez prochází několika středy. Ve skice je aktivní vazbení entit = mohu čáru řezu umístit jak potřebuji.
PS: Osobně bych si uměl představi lepší vytváření polohy čáry řezu než jen spoléhat, že se mi chytí na střed nebo tvořit předem skicu. Možná máte někdo lepší zkušenosti?
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.