Téma: Rozvin koberce - MůjSolidworks.cz
9. 3. 2018 v 14:00
Rozvin koberce #72075
Michal Belák
Účastník
4 příspěvky
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat, zda by mi nepomohla nějaká dobrá duše udělat rozvin koberce v příloze.
Zkoušel jsem díl převézt na plechový díl a ten posléze rozvinout, ale vůbec to nefunguje.
Má někdo nějaké konstruktivní rady?
Děkuji,
M.
9. 3. 2018 v 15:11
Odpověď na: Rozvin koberce #72077
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj, podle informací z modelu pracuješ ve 2012? Myslím si že tuhle konkrétní geometrii bys mohl vytvořit a rozvinout až v novějších verzícj, kde je k dispozici prvek Tažený lem.
Tento import bys musel v SolidWorks 2012 nejdříve dobře nachystat… Bohužel 2012 nemám.
12. 3. 2018 v 6:13
Odpověď na: Rozvin koberce #72079
Michal Belák
Účastník
4 příspěvky
Ahoj,
máš pravdu, dělám v SW 2012. Ta funkce „tažení lemem“ je od které verze?
A mohl by jsi mi to teď rozvinout než koupím novější verzi?
12. 3. 2018 v 11:32
Odpověď na: Rozvin koberce #72134
pepe
Účastník
682 příspěvků
On ten díl nejde sám o sobě rozvinout ani v novější verzi, jelikož nesplňuje kritéria plechových dílů. Ale dal by se v novější verzi jako plechový díl namodelovat od začátku a pak rozvinout. Tohle bys, ale stejně ve starší verzi nerozvinul. Napadlo mě to ještě narovnat jako povrch, ale výsledek není uspokojivý, není přesný, jako u plechů.
Doporučuju ti upravit importovanou geometrii tak, aby šla rozvinout. To znamená, zbavit se například zaoblených rohů a dalších prolisů, a udělat z toho rovnou placku s pár ohyby, co lze následně rozvinout, prostě ho zjednodušit.
13. 3. 2018 v 13:21
Odpověď na: Rozvin koberce #72144
Michal Belák
Účastník
4 příspěvky
Problém je ten, že mám 3D data v programu CATIA V5. Odtud jsem si to uložil jako .STP a potom celý tento koberec je jako jeden importovaný díl. Tudíž nemůžu odstranit žádné zaoblení a nic.
13. 3. 2018 v 15:29
Odpověď na: Rozvin koberce #72145
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Zaoblení odstraníš úplně lehce funkcí Odstranit plochu se zatrženým odstranit a opravit… Zrovna na tom tvém modelu to funguje pěkně.
14. 3. 2018 v 11:45
Odpověď na: Rozvin koberce #72147
Michal Belák
Účastník
4 příspěvky
Děkuji za radu.
Jen otázka, to musím každé zaoblení odstraňovat zvlášť? Teoreticky to musím odstraňovat nějak postupně ne? Nebo to jde nějak hromadně?
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.