Téma: Rozvin válce – otvory - MůjSolidworks.cz
8. 1. 2016 v 18:44
Rozvin válce – otvory #62495
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Zdravím,
v práci potřebuji vytvářet podklady pro pálení laserem. Jedná se o válce se zapertlovanými hranami. To už jsem tak nějak vymodeloval, viz příloha. Potřebuji ale do toho válce ještě dělat otvory a pokud jen vytvořím nějakou referenční rovinu a odeberu otvor vysunutím, tak se mi do rozvinutého tvaru už nepromítá. Co dělám špatně? V SW jsem začátečník a mám verzi 2015 Standard
11. 1. 2016 v 8:44
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #62560
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj,
je to omezení prvku Tažený lem, rozvinout i s otvory to umí až 2016
11. 1. 2016 v 13:39
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #62569
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Aj, tak to je špatné 🙁 A není nějaký nápad jak to provést v 2015? Napadá mě to nějak udělat z více částí a ty tažené lemy tam přidat dodatečně.
12. 1. 2016 v 11:54
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #62580
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Budiž, v rámci podpory jsme na to měli nárok, takže díry mi už jdou 🙂
12. 1. 2016 v 15:14
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #62586
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Tak mám ještě jeden problém pane:
Nedaří se mi na hranu u rozříznutí přidat další pertl – jde tam sice přidat lem z hrany ale neprojevuje se na rozvinu… Potřebuji tam udělat ještě „zavření“ těch rovných hran dovnitř, stejně jako po celém obvodu – viz ten červený obdélník. Potřebuji cca 10mm přeložit zpátky, tak, aby tam zůstala 2mm mezera.
13. 1. 2016 v 9:26
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #62591
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ajajaj, kolego 🙂
Mám ten pocit, že chceš po SolidWorks příliš a narážíš na jeho omezení… 🙂
Zkus se ale mrknout na model v příloze, do rozvinu jsem ručně dodělal to, co potřebuješ vyrobit.. Ve chvíli, kdy narazíš na takové omezení, to prostě musíš nějak obejít, lepší způsob neznám, snad někdo jiný tady na fóru..
12. 2. 2016 v 14:17
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #63024
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Zdravím po delší době.
Povedlo se mi dodělat skoro celý model, včetně propojení velikosti jednotlivých vnitřních vrstev rovnicemi apod. Ale ve výsledku se opět vracím k tomu dílu, který mi poslal pepe… Už to bude asi taková kravina, ale potřebuju s tím „hýbat“ a to jak průměrem, tak šířkou – pokud třeba zúžím ten tažený lem na 100mm, tak se mi při rozvinu nemají skici kde chytat a prvky popadají. Zkoušel jsem to řešit přes referenční roviny a podobně, ale nějak se mi nedaří. Dokážete mě ještě projednou popíchnout správným směrem? 🙂
13. 2. 2016 v 16:23
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #63037
pepe
Účastník
682 příspěvků
Ahoj, pošleš i model?
13. 2. 2016 v 19:04
Odpověď na: Rozvin válce – otvory #63041
Petr J.
Účastník
7 příspěvků
Přímo ten můj ne, protože je momentálně na disku v práci 🙁 , ale v principu to jde zkusit i na tom modelu z tvého příspěvku 13.1. Potřebuju ty domalovaný „ouška“ přesvědčit aby držely tam kde mají i při změně rozměrů válce (a tím pádem i vymezovacího rámečku rozvinu)
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.