Téma: Samovolné přesouvání ikon - MůjSolidworks.cz
28. 9. 2016 v 7:13
Samovolné přesouvání ikon #66146
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Rád bych se zbavil commnad manageru a měl v panelu příkazů pouze malé ikony bez popisů.
SW jsem si tak nastavil a nastavení uložil. Ikony mám seskupeny do určitých skupin podle funkcí a prostě podle toho jak chci. Mezi jednotlivými skupinami ikon je mezera. Bohužel tuto mezeru SW nedrží a občas ty ikony srazí všechny k sobě. viz obrázek v příloze.
Je to screen obrazovky kde jsou ikony tak jak chci a červenýma šipkama je naznačeno kam se to někdy samo posune.
Dělá vám to někomu taky, nebo je to problém jenom můj?
Díky.
28. 9. 2016 v 7:27
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66148
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Ještě k ikonám vlastně jedna věc. Používám makro k ukládání výkresů do pdf a dwg. V liště příkazů mám vytvořené tlačítko které má definovanou ikonu. I tuto ikonu si SW sám mění jak se mu zachce. Jak má ikona vypadat je zřejmé na přiloženém obrázku kde je vidět dialogové okno pro tvorbu tlačítka. Ikona má být takový zelený panáček. SW si tam občas dá mřížku, někdy červený křížek… Mimochodem je na tomto přiloženém obrázku vidět i ta situace kterou popisuji v příspěvku výše – přesun ikon.
Máte někdo podobnou zkušenost? Nemůžu za to dát ruku do ohně, ale mám pocit že SW se nikdy nes*al tak jak nyní v jakékoliv verzi 2016.
Tyto a podobné problémy samozřejmě řeším i s TP a často to končí na tom že jelikož jim se to neděje tak je to problém mé instalace SW, tak doporučí přeinstalaci, případně že to souvisí s windwows a doporučí přeinstalaci OS s tím že na počítači by kromě SW nemělo být nic jiného, což je nerálné…. 🙂
28. 9. 2016 v 8:35
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66150
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
K přesouvání lišt s ikonami: dělá mi to taky, a to vždy, když zmenším okno Solidworksu zarovnají se lišty vlevo. Dělá to i přesto, že mám v možnostech zamčené panely nástrojů. Dalším důvodem přesunů může být přepínání mezi modelem, sestavou a výkresem a to v případě že jsou pro každý druh potřeba jiné funkce (např pro výkres nepotřebuji povrchy a nemám je zapnuté).
S ikonou pro makro nemám problém, ale mám ji velikou 44×44 bodů (pixelů) a ve formátu .bmp
28. 9. 2016 v 8:39
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66151
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
S přesouváním ikon mám stejné zkušenosti. Ale s ikonami maker problém nemám. Může to být tím že u každé ikony používám vlastní obrázek.
28. 9. 2016 v 8:52
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66152
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Díky za reakce, sice to neřeší problém ale jsem rád že v tom nejsem sám.
V možnostech mám taky zamčené panely nástrojů. Ikonu makra zkusím vytvořit nově.
V dřívějších verzích SW (2014 a 2015) jsem používal Command manager tak nevím jestli ten problém s přesouváním tam byl nebo ne.
28. 9. 2016 v 10:29
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66153
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
Blahopřeji k opuštění Command Manageru. Je to asi největší hrob na produktivitu práce v SW.
28. 9. 2016 v 10:48
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66154
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Pepa_71> veliký souhlas.
U Sw naštěstí Command Manager vypnout jde, ale u Microsoftího Office odkud je to přebráno to zrušit nedokážu.
28. 9. 2016 v 10:55
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66155
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Právě otravné přepínání mezi záložkami je důvodem pro odchod od CM.
Ale pokud se ikony přesouvají jak se jim chce tak je to taky špatné. Pokud budou tam kde mají být, tak tam ruka časem jezdí pro příkaz automaticky, jenže takto…
Nejčastěji používané příkazy mám sice v kontextové nabídce na klik tlačítkem na myši, ale nic to nemění na faktu, že aby se v jakémkoliv programu ikony přesouvali samovolně je špatné.
28. 9. 2016 v 16:49
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66156
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
Trochu si mě hecnul jak tu anomálii s ikonama vyřešit. Když nebudou mezi panely mezery, tak se nemají kam shrknout. Když mezery mezi panely vyplníš ikonama s makrem (ikonu odkazující na jedno a to samé makro tam můžeš vložit kolikrát chceš), tak zaniknou mezery, panely budou na sobě jeden za druhým a bude po problému. Přikládám obrázek kde jsem do prvního panelu na začátek vložil 9x ikonu makra(červený rámeček). Jako obrázek ikony jsem použil výstřižek z panelu feature manageru aby to mělo stejnou barvu. V tomto duchu by to mělo jít upravit doufám k dokonalosti.
28. 9. 2016 v 17:28
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66158
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Byl jsi rychlejší s realizací. Taky mě napadlo že to asi nepůjde jinak než zbavit se místa kam by SW mohl ikony přesunout.
Zítra to vyzkouším. Počítač jsem dnes vyjímečně nechal v kanclu.
28. 9. 2016 v 20:34
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66159
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
jasně, ikony mají být na svém místě, aby je jeden nemusel nikde hledat. Prostředí by mělo mít také jakousi kontinuitu, myslím tím nové pojetí ikon v SW2016 – to bylo malé neštěstí, ale už si pomaličku zvykám.
Tomáš> zkoušel jsi kromě kontextového menu u myši, klávesové zkratky? Stačí ťuknutí do klávesnice a funkce je zapnuta… levá ruka se jinak beztak fláká (máš-li myš v pravé). Např označíš plochu, zmáčkneš „L“ a hned skicuješ čáru na vybrané ploše…
5. 10. 2016 v 12:08
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66259
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Blahopřeji k opuštění Command Manageru. Je to asi největší hrob na produktivitu práce v SW.
Věděli jste, že si Command Manager můžete libovolně upravovat? Není problém si přidat vlastní záložku a tam si naházet jen to co používám nejčastěj a uspořádat si to jak mi vyhovuje.
5. 10. 2016 v 16:11
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66260
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
Naprosto souhlasím, ale proč bych měl využívat Command Manager s jeho neefektivním využíváním pracovní plochy, když si můžu vytahat ikony které potřebuji přímo do panelů na plochu. Pro představu přikládám mé uspořádání v režimu díl. Do textového menu zavítám tak maximálně 2x za den. Jinak vše po ruce na jedno kliknutí. A s využitím panelů přes klávesy „s“ a „d“ jsem na nic lepšího zatím nepřišel.
5. 10. 2016 v 18:05
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66262
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Tak tak, právě získat maximum prostoru pro pracovní plochu bylo u mně důvodem zbavit se CM.
Pepa_71 : můžu se zeptat co se skrývá pod zkratkou „d“ ? Tvoje rozložení ikon je vůbec inspirující… ještě si to svoje trochu poupravím…. 🙂
5. 10. 2016 v 18:32
Odpověď na: Samovolné přesouvání ikon #66263
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
Když máš rozdělaný nějaký prvek nebo funkci a zmáčkneš „d“ tak ti v blízkosti ukazatele myši vyskočí potvrzovací panýlek s faječkou a křížkem. Nemusíš vyjíždět s myší přes půl obrazovky pro potvrzení. Jestli chceš dám sem i náhled na mé rozvržení sestavy a výkresu.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.