Téma: Série děr - MůjSolidworks.cz
23. 12. 2011 v 9:02
Série děr #52040
sUs
Člen
69 příspěvků
Zdravím,
narazil jsem na problém s funkcí série děr.
Mám sestavu krytů a chci je zmíněnou funkcí „provrtat“ pro použití nýtů. Do jednoho plechu jsi nadělám otvory a ty pak používám pro další plechy. Vše funguje jak má, ale jen do chvíle než změním pole děr (jejich počet). Nechce se to samo aktualizovat na jiný počet.
Poradí někdo jiný postup, nebo jak to obejít.
Díky
25. 12. 2011 v 20:47
Re:Re: Série děr #54599
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Aspon nejaky obrazok Screen stromuby to chcelo
26. 12. 2011 v 5:49
Re:Re: Série děr #54600
rekkon
Účastník
10 příspěvků
Ahoj,
měli jsme stejný problém. Vyřešili jsem to tak, že jsem sérii děr přestali používat a do všech součástí děláme otvory ručně. Je to pakárna, ale lepší než pořád kontrolovat, že je vše OK. Taky si myslím, že když jsme používali sérii děr došlo k výraznému prodloužení času aktualizace sestavy – s nejistým výsledkem.
26. 12. 2011 v 22:32
Re:Re: Série děr #54601
sUs
Člen
69 příspěvků
@rekkon wrote:
Ahoj,
měli jsme stejný problém. Vyřešili jsem to tak, že jsem sérii děr přestali používat a do všech součástí děláme otvory ručně. Je to pakárna, ale lepší než pořád kontrolovat, že je vše OK. Taky si myslím, že když jsme používali sérii děr došlo k výraznému prodloužení času aktualizace sestavy – s nejistým výsledkem.
Přesně tak, nakonec jsem použil f-ci jednoduché díry v sestavě s promítnutím do dílu s následným použitím pole a to funguje bezchybně a svižně. V tomto případě bych řekl, že je použití pole spolehlivé. Naopak série děr si převezme aktuální pozici otvoru a vytvoří si bod, ale už neumí sama o sobě reagovat na změnu pozice a hlavně počet děr při použití pole bez ručního zásahu aktualizace (ale i tak jsou nové body bez plně určené vazby).
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.