Téma: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese - MůjSolidworks.cz

Autor
8. 2. 2018 v 9:03

Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71697

Vít Košťál
Účastník
1 příspěvek

Dobrý den,

nevíte někdo jak vypnout v pohledu (řezu) ve výkresu kosmetické závity? Mám zapnutou vysokou kvalitu zobrazení kosmetického zavitu a styl zobrazení ve stavu skryté hrany odstraněné takže neviditelné součásti (šrouby, matice…) v pohledu vidět nejsou ale jejich závity se bohužel zobrazují. Na výkrese to vypadá příšerně, když jsou zobrazeny desítky závitů od šroubů a matic, které jsou schované za jinými díly a samy šrouby a matice nejsou vidět. Lze tedy všechny závity hromadně vypnout?

Přílohy

8. 2. 2018 v 10:50

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71705

QBczech
Účastník
294 příspěvků

Chápu správně, že se jedná o závity v řezu sestavy?

Hmm, myslím, že na to nebude nějaká systematická funkce. Napadá mě použít filtr (klávesa F5)

filtr závitu

Pak s filtrem vybrat závity hromadně (buď výběrovým rámečkem/lasem, nebo Ctrl+A) a pak by mělo jít je pravým tlačítkem skrýt/zobrazit.

9. 2. 2018 v 13:41

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71802

pepe
Účastník
682 příspěvků

Právě toto by mělo řešit nastavení Vysoké kvality pro zobrazení kosmetického závitu. Když klikneš na ten pohled řezu, zkontroluj si to radši v levé části Solidu, v Property manager daného pohledu řezu a pro jistotu i u rodiče. Dej vědět, jak to dopadlo, dík.

12. 2. 2018 v 8:13

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71813

Tomáš
Účastník
157 příspěvků

Neřeší… s tímto problémem jsem bojoval cca před rokem. Řešil x krát s technickou podporou a marně. Jedná se o chybu v solidworks 2016 SP5 a co jsem zkoušel některou z prvních 2017 tak ani tam nebylo opraveno.

Když vložím do řezu kosmetické závity tak se někdy zobrazí správně jen u dílů které v tom řezu jsou, někdy se zobrazí i u těch které v daném řezu nejsou.  Je úplně jedno jestli v nastavení zobrazení kosmetického závitu je vysoká kvalita, nebo konceptová kvalita.

Někdy pomůže několikrát použít CTRL+Q a závity které tam nemají být tak zmizí, někdy můžu obnovení dělat klidně 20x a je to bez reakce….

Prostě tady něco někde drhne……..

Zobrazování závitů v sestavě jsem vzdal.  Považuji za prasečinu pouštět výkres sestavy bez znázorněných závitů, ale pořád menší prasárna než výkres kde jsou zobrazené závity i z dílů které v daném pohledu nejsou…..

12. 2. 2018 v 8:44

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71815

Tomáš
Účastník
157 příspěvků

Ještě jsem si vzpomněl na jednu perličku: I když ten výkres s SW dostanu do takového stavu zobrazení že je to ok, tedy jsou zobrazeny jenom závity těch dílů které v pohledu jsou, tak při uložení do PDF a DWG se ty závity stejně zase zobrazí i od skrytých součástí….

8. 2. 2019 v 14:43

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75368

Filip Haas
Účastník
3 příspěvky

Zdravím všechny,

chci se zeptat, jestli jste se s tím náhodou už někdo úspěšně nepopral?

Mám ten samý problém a souhlasím s tím, že výkres bez zobrazených závitů vypadá jako odbytý domácí úkol do školy, ale to, co je tam za změť s přidanými kosmetickými závity… to je teprve prasárna. Zkoušel jsem všechno možné, ale zatím bez úspěchu.

Případně díky moc za reakce.

11. 2. 2019 v 10:40

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75382

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

ahoj, jakou máš verzi solidworks?

11. 2. 2019 v 11:48

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75384

Filip Haas
Účastník
3 příspěvky

Ahoj,

mám verzi 2018.

11. 2. 2019 v 14:07

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75385

radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků

a dělá to u všech výkresů nebo jen u některých? můžeš poslat konkrétní projekt?

12. 2. 2019 v 8:28

Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75392

Filip Haas
Účastník
3 příspěvky

Zatím jsem vysledoval, že to dělá u sestavných výkresů. Naposledy třeba v sestavě, kde jsem měl lokální řezy (právě kvůli šroubovým spojům) a dal jsem vložit kosmetický závit. Problém je, že se to pokaždé chová trochu jinak. Při vkládání kosmetického závitu je tam možnost volby, jestli to chci pro prvek, sestavu nebo model a někdy pomůže dát to jen pro prvek nebo model, jindy zase ne… Bohužel celý projekt z databáze nevytáhnu…

Odpověď na téma

Reklama

Reklama