Téma: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese - MůjSolidworks.cz
8. 2. 2018 v 9:03
Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71697
Vít Košťál
Účastník
1 příspěvek
Dobrý den,
nevíte někdo jak vypnout v pohledu (řezu) ve výkresu kosmetické závity? Mám zapnutou vysokou kvalitu zobrazení kosmetického zavitu a styl zobrazení ve stavu skryté hrany odstraněné takže neviditelné součásti (šrouby, matice…) v pohledu vidět nejsou ale jejich závity se bohužel zobrazují. Na výkrese to vypadá příšerně, když jsou zobrazeny desítky závitů od šroubů a matic, které jsou schované za jinými díly a samy šrouby a matice nejsou vidět. Lze tedy všechny závity hromadně vypnout?
8. 2. 2018 v 10:50
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71705
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Chápu správně, že se jedná o závity v řezu sestavy?
Hmm, myslím, že na to nebude nějaká systematická funkce. Napadá mě použít filtr (klávesa F5)
Pak s filtrem vybrat závity hromadně (buď výběrovým rámečkem/lasem, nebo Ctrl+A) a pak by mělo jít je pravým tlačítkem skrýt/zobrazit.
9. 2. 2018 v 13:41
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71802
pepe
Účastník
682 příspěvků
Právě toto by mělo řešit nastavení Vysoké kvality pro zobrazení kosmetického závitu. Když klikneš na ten pohled řezu, zkontroluj si to radši v levé části Solidu, v Property manager daného pohledu řezu a pro jistotu i u rodiče. Dej vědět, jak to dopadlo, dík.
12. 2. 2018 v 8:13
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71813
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Neřeší… s tímto problémem jsem bojoval cca před rokem. Řešil x krát s technickou podporou a marně. Jedná se o chybu v solidworks 2016 SP5 a co jsem zkoušel některou z prvních 2017 tak ani tam nebylo opraveno.
Když vložím do řezu kosmetické závity tak se někdy zobrazí správně jen u dílů které v tom řezu jsou, někdy se zobrazí i u těch které v daném řezu nejsou. Je úplně jedno jestli v nastavení zobrazení kosmetického závitu je vysoká kvalita, nebo konceptová kvalita.
Někdy pomůže několikrát použít CTRL+Q a závity které tam nemají být tak zmizí, někdy můžu obnovení dělat klidně 20x a je to bez reakce….
Prostě tady něco někde drhne……..
Zobrazování závitů v sestavě jsem vzdal. Považuji za prasečinu pouštět výkres sestavy bez znázorněných závitů, ale pořád menší prasárna než výkres kde jsou zobrazené závity i z dílů které v daném pohledu nejsou…..
12. 2. 2018 v 8:44
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #71815
Tomáš
Účastník
157 příspěvků
Ještě jsem si vzpomněl na jednu perličku: I když ten výkres s SW dostanu do takového stavu zobrazení že je to ok, tedy jsou zobrazeny jenom závity těch dílů které v pohledu jsou, tak při uložení do PDF a DWG se ty závity stejně zase zobrazí i od skrytých součástí….
8. 2. 2019 v 14:43
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75368
Filip Haas
Účastník
3 příspěvky
Zdravím všechny,
chci se zeptat, jestli jste se s tím náhodou už někdo úspěšně nepopral?
Mám ten samý problém a souhlasím s tím, že výkres bez zobrazených závitů vypadá jako odbytý domácí úkol do školy, ale to, co je tam za změť s přidanými kosmetickými závity… to je teprve prasárna. Zkoušel jsem všechno možné, ale zatím bez úspěchu.
Případně díky moc za reakce.
11. 2. 2019 v 10:40
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75382
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
ahoj, jakou máš verzi solidworks?
11. 2. 2019 v 11:48
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75384
Filip Haas
Účastník
3 příspěvky
Ahoj,
mám verzi 2018.
11. 2. 2019 v 14:07
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75385
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
a dělá to u všech výkresů nebo jen u některých? můžeš poslat konkrétní projekt?
12. 2. 2019 v 8:28
Odpověď na: Skrytí kosmetických závitů ve výkrese #75392
Filip Haas
Účastník
3 příspěvky
Zatím jsem vysledoval, že to dělá u sestavných výkresů. Naposledy třeba v sestavě, kde jsem měl lokální řezy (právě kvůli šroubovým spojům) a dal jsem vložit kosmetický závit. Problém je, že se to pokaždé chová trochu jinak. Při vkládání kosmetického závitu je tam možnost volby, jestli to chci pro prvek, sestavu nebo model a někdy pomůže dát to jen pro prvek nebo model, jindy zase ne… Bohužel celý projekt z databáze nevytáhnu…
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.