Téma: SolidCAM – parametry rezu u nastroje - MůjSolidworks.cz

Autor
Příspěvky

21. 5. 2020 v 22:44

SolidCAM – parametry rezu u nastroje #78992

Pepa Pepa
Účastník
2 příspěvky

Dobry den,

mam dotaz: Chtel jsem si konecne dat do poradku tabulku nastroju a k nastrojum nastavit rezne parametry pro ruzne materialy. V nastrojove tabulce lze zadat parametry rezu, to by mi fungovalo, ale parametry tam jdou zadat jen jako posuv mm/zub a otacky jako m/min. Ja bych chtel zadavat mm/min a ot/min a to mi nejde nikde nastavit. Pokud takovy nastroj pouziju, zvoli se mi jako rezne parametry mm/zub a m/min. coz nechci, generuje se tak i G kod. Vedel by nekdo jak k materialum u nastroje zadavat mm/min a ot/min.?

Diky moc.

 

22. 5. 2020 v 12:10

Odpověď na: SolidCAM – parametry rezu u nastroje #78993

Camguru
Účastník
4 příspěvky

Zdravím,

taky jsme tohle řešili už kdysi. Přepnout jednotky v parametru řezu nejde. Jediná možnost je to do parametrů řezu přepočítat, po potvrzení se to propíše do tabulky a přepne to jednotky na mm/zub a m/min, ale v tabulce už stačí jenom překliknout jednotky zpět na mm/min a ot/min a hodnota se přepočítá do správných čísel, která se následně použijí i do NC kódu.

 

22. 5. 2020 v 12:41

Odpověď na: SolidCAM – parametry rezu u nastroje #78994

Pepa Pepa
Účastník
2 příspěvky

Zdravím, taky jsme tohle řešili už kdysi. Přepnout jednotky v parametru řezu nejde. Jediná možnost je to do parametrů řezu přepočítat, po potvrzení se to propíše do tabulky a přepne to jednotky na mm/zub a m/min, ale v tabulce už stačí jenom překliknout jednotky zpět na mm/min a ot/min a hodnota se přepočítá do správných čísel, která se následně použijí i do NC kódu.

Ahoj, dik za odpoved, k tomuhle jsem dosel taky, jenze abych pri zmene materialu prochazel celou tabulku nastroju a u kazdeho preklikaval jednotky, to nejak ztraci vyznam – chtel jsem si praci ulehcit a ne zkomplikovat 😉 Jedine to asi nejak vyresit v postprocesoru teda.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama