Téma: Stabilizátor - MůjSolidworks.cz
8. 6. 2020 v 12:14
Stabilizátor #79131
Jaroslav Klvaňa
Účastník
4 příspěvky
Jako modelář potřebuji tvořit stabilizátory k modelům raket viz. příloha. V obou rovinách zadám profily, spojím profily. Jak z toho udělat „plné těleso“? Nebo vytvořit vysunutím zkosený profil a ten pak „nějak osekat“?
Kewa
9. 6. 2020 v 9:37
Odpověď na: Stabilizátor #79134
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
ahoj, spojením obrysových profilů můžeš vytvořit objem prvkem „Přidání spojením profilů“ a pak vytvoříš to vnitřní odebrání s novou skicou vytvořenou na ploše jednoho z profilů.
9. 6. 2020 v 17:34
Odpověď na: Stabilizátor #79138
Jaroslav Klvaňa
Účastník
4 příspěvky
To:radecek.ik
Ahoj a díky za radu,
pokouším se marně na tomto modelovém tělese vytvořit jednak plášť a těleso jako takové. Hlásí mně to pořád stejnou chybu. Asi bych potřeboval další „postup“ v pár odrážkách, bo pak je to pro stabilizátory již jen dokolečka dokola. Díky za trpělivost
Kewa
10. 6. 2020 v 7:31
Odpověď na: Stabilizátor #79140
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
vytvoříš si rovnoběžnou roviny s jakoukoliv základní rovinou. na obou si vytvoříš skici s profilem. tyto dvě skici pak použiješ pro spojení v prvku Spojit profily. swx neumí použít hrany stávajícího modelu pro spojení.
10. 6. 2020 v 11:16
Odpověď na: Stabilizátor #79141
Jaroslav Klvaňa
Účastník
4 příspěvky
To: radecek
To jsem všechno udělal, vytvořil pláťt tělesa, ale vytvořit z toho tenkostěnný prvek nebo úplné těleso už nejde. Stále to vykazuje „Chyba osnovy“. Pokusně jsem stejným postupem udělal jednoduchý válec, dal tenkostěnný prvrek, sílu stěny 5mm a ono to JDE! Ale jak se to podařilo prostě netuším – byly 3 hodiny ráno . . .
Kewa
11. 6. 2020 v 7:35
Odpověď na: Stabilizátor #79144
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
tak pošli model, můžu na to kouknout
16. 8. 2020 v 11:42
Odpověď na: Stabilizátor #79577
Jaroslav Klvaňa
Účastník
4 příspěvky
Hnedle v úvodu se velmi omlouvám za časovou proluku, ale měli jsme poměrně závažné zdravotní problémy a na modelaření fakt nebylo mnoho času. Podle Tvých pokynů jsem se dopracoval k bezva postupu kreslení stabilizátorů. V tomto případě jsem musel, kvůli délce, stablik rozsekat na 6 dílů a ty následně slepit. Ale nemůžu pohnout s takovou snad i blbostí. Potřebuji „vysunout celou tu rovnou plochou stranu“ (tu profilovanou NE). Můžeš mi, prosím, na to kouknout? Děkuji moc.
Kewa
25. 8. 2020 v 7:54
Odpověď na: Stabilizátor #79584
radecek.ik
Moderátor
448 příspěvků
ahoj, myslíš jako ozrcadlit tělo na druhou stranu a sloučit v jedno tělo?
Volžit > Pole/Zrcadlení > Zrcadlení… – rovina zrcadlení bude rovná plocha a pak vybereš Tělo k zrcadlení
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.