Téma: Textový popis v zostavách - MůjSolidworks.cz
25. 5. 2010 v 6:50
Textový popis v zostavách #51818
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Zdravím borci!
Chcem sa opýtať na toť skúsenosť: Potrebujem na rozvadzač umiestniť asi milión popisových štítkov. Nemáte s týmto v SW nejakú metodiku? V dedičných dieloch som to z časti musel prevziať po kolegoch tak ako to robili oni. Texty robili Odobratím – vysunutím, štítok je samostatný part, na jeho úrovni výrobný výkres … a objem dát je strašný …
Skúšal som text vložiť do plochy ako textúru ,ale on SW sviňa to vždy konvertuje do štvorca a pohrá sa z merítkom – takže je to nefunkčné.
Poraďte… to isté trápenie mám aj s piktogramami, zákazník to tam chce jednoducho vidieť zobrazené a dosť si na takýchto p-i-čovinách zakladá….
PS: Model má veľkosť súboru 9Mb
25. 5. 2010 v 7:45
Re:Re: Textový popis v zostavách #53856
toust
Účastník
93 příspěvků
zkoušel si nálepku ?
25. 5. 2010 v 7:59
Re:Re: Textový popis v zostavách #53857
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Aj keby to bola nálepka – piktogram, trebárs bielo červená „Vstup zakázaný“ … Ako ho čo v najmenšom objeme dát dostať do 3D už len na plochu a zobraziť to v mierke tam kde to má byť !!
25. 5. 2010 v 12:10
Re:Re: Textový popis v zostavách #53854
toust
Účastník
93 příspěvků
Asi si nerozumíme, já myslím nálepku ve PhotoWorksu. Pomocí ní se dá vložit na určité místo obrázek. Obrázek který může mít oproti modelu celkem minimální velikost. Třeba 50kb, jakou velikost má ten díl toho štíku co si sem dával ? Mělo by to vyjít podstatně líp.
25. 5. 2010 v 14:30
Re:Re: Textový popis v zostavách #53858
Honzza
Člen
25 příspěvků
Třebas vložit do skici jako obrázek? Zde vložená jen tak na ukázku fotka z jiného rovaděče.[attachment=0:3sp3ml5s]Rozvaděč 600x380x210 skrin.sldprt[/attachment:3sp3ml5s]
26. 5. 2010 v 10:14
Re:Re: Textový popis v zostavách #53855
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Diky, Honzza !
Vyzerá to na „pravé orechové“ !!! Akurát naši IT-áci doriešia zjednotenie v čom sa budú najlepšie tie obrázky v merítku vytvárať (vzhľadom na polohy obrazcov pri piktogramoch a formáty textov).
Ešte raz díky…
27. 5. 2010 v 19:26
Re:Re: Textový popis v zostavách #53859
Honzza
Člen
25 příspěvků
Má to taky mouchy. Třebas to, že musíš mít zapnuto zobrazení skic. Což ve větších sestavách může být opruz, pozhasínat lokálně všechny ostatní skicy.
2. 8. 2011 v 7:08
Re:Re: Textový popis v zostavách #53860
Jendix
Člen
42 příspěvků
ahoj, omlouvám se že otevírám postarší téma, přišlo mi to ale lepší než otevírat nové.
Mám následující problém:
rád bych použil nálepku, ale bohužel jsem nenašel možnost jak jí vložit, pravděpodobně je to způsobeno tím, že nemám v solidworks nainstalován photo works
ptám se proto jaká nejlepší varianta je pro aplikaci loga firmy na křivou plochu (vložit obrázek do plochy proto nefunguje)
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.