Téma: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 - MůjSolidworks.cz

Autor
21. 2. 2012 v 9:13

Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #52064

Dzuraj
Člen
19 příspěvků

Zdravím,

máme vytvořené šablonu výkresu a k ní formáty pro nás. Bohužel když dávám tisk A4, tak to automaticky nastavuje tisk na A3 a ještě na šířku. Bohužel se mi nepodařilo nalézt kde by se to dalo nastavit. Nevíte jak změnit přednastavení hodnot pro tisk(ať už pro šablonu tak i pro formát)??

Dále bych potřeboval poradit, zda-li je možné vystředit nějak rámeček výkresu vůči formátu. Mám vložené razítko s rámečkem. Formát listu nemá žádný rámeček, okem je viditelné, že není uplně přesně vystředěné.
Jak bych byl schopný to vystředit?

Díky za rady 😉

22. 2. 2012 v 5:31

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54669

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

K tomu tisku ti poradím. Otevři si šablonu A4 (přípona *.drwdot) a v Soubor – Vzhled stránky si nastav A4 a podívej se, jestli máš přepnuto na „použít nastavení tohoto dokumentu“ a jednoduše ulož, a zavři. To by mělo fungovat.
Ta druhá věc je asi záležitost úpravy formátu listu.

22. 2. 2012 v 6:49

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54670

Dzuraj
Člen
19 příspěvků

Tak jsem to vyzkoušel, ale nemělo to výsledek.Mám právě šablonu kterou, když zpouštím a tam se rozhoduji jaký formát si zvolím. Takže jak si psal s tím +.drwdot tak to je moje ta šablona. Tak jsem to zkusil z formáty *.slddrt, ale nemělo to výsledek(A4 má stale přednastavené A3). Zkusil jsem i v té šabloně nastavit ve vzhledu tisku obě varianty a nic. Doposud jsme dělali, že na začátku si určíme A4 nebo A3(*.srwdot).

22. 2. 2012 v 8:38

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54671

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

To je docela zvláštní. Díval jsi se, jestli máš po otevření nového výkresu v nastavení tisku přepnuto na „použít nastavení tohoto dokumentu“? Pokud ne, použije se výchozí nastavení použité tiskárny.
Když začínám nový výkres, tak také zvolím potřebnou šablonu. Mám na každý formát jedny šablonu *.drwdot. a pokud v průběhu kreslení zjistím, že mi velikost nevyhovuje, pak jednoduše přes vlastnosti listu změním formát listu na větší nebo menší (zde se využívá *.slddrt). Při této změně ale už je potřeba ve vzhledu stránky změnit velikost papíru pro tisk, protože toto je nastaveno z původního *.drwdot

22. 2. 2012 v 11:17

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54672

Dzuraj
Člen
19 příspěvků

Mno je to prkotina a zabíjím na tom celkem čas. Přeposílám problem na Hotline.
Nám tuhle možnost hrozně vnucoval školitel na školení, dle jeho výkladu to vypadlo jednoduše 😀
Sem zvědav v čem bude zakopaný pes.

21. 11. 2012 v 17:06

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54673

tomatom
Účastník
63 příspěvků

optam se jinak kdyz si spravne nastavis konkretni list jak se ma tisknout a ulozis , a nasledne zavres vykres a znovu otevres vykres pamatuje si nastaveni tisku?

ale urcite to je nastavenim sablony tez sem se stim trapil nez sem nato dosel a ke kazde sablone nastavil spravny tisk, .DRWDOT .slddrt

a nejvic mne stve ze si SW pamatuje nastaveni pro tisk konkretniho souboru a uz neresi kdyz mate dva vykresy v jednom ale ruzne formaty A3 a A4 tak hold obcas vytisknu velkej na malej nebo obracene zalezi co si ulozi jak posledni nastaveni souboru vykresu

22. 11. 2012 v 7:55

Re:Re: Tisk A4 -> automaticky přiřazuje A3 #54674

Dzuraj
Člen
19 příspěvků

Zdravím,

Měl jsem stejný problém. Také nám to školitel doporučoval, jelikož jsme používali šablony na konkrétní výkres. Tak jsem to předělal na to že výkres má jeden soubor na spuštění a pak se mění formáty listů. Tak nám to dělalo problémy, že to špatně přiřazuje velikosti výkresů. Tak jsem se na to vykašlal a udělal, že když volím výkres tak si vybírám rovnou velikost A1-A4(dle součásti uvážím jak velký zvolit). Zde mám dobře přiřazené formáty. Když se mi něco nevleze do zvolené velikosti, tak si přes pravé myšítko a vlastnosti změním velikost formátu. Pak si akorát musím změnit tisknutou velikost papíru a orientaci. Celkem se to oplatilo, než nosit z tiskárny špatně vytisknuté výkresy.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama