Téma: Toolbox - MůjSolidworks.cz
20. 1. 2010 v 8:02
Toolbox #51739
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Dobrý den
Chtěl bych se zeptat jestli dokáže toolbox ukládat jednotlivé součásti jako Mechsoft ?
(myslím tím že když jsem vložil součást do sestavy z „Mechsoftu“ tak v průzkumníku jsem ji měl na stejném místě jako sestavu a u Toolboxu tuto možnost nemohu najít)
Děkuji za odpověd
21. 1. 2010 v 6:14
Re:Re: Toolbox #53584
kohen
Účastník
486 příspěvků
Toolbox ukládá do vlastního adresáře = pokud chci někomu poskytnout konstrukci, tak musím kopírovat projekt (zkopíruje vše co se týká konstrukce i když je to někde zašité na HDD).
21. 1. 2010 v 6:52
Re:Re: Toolbox #53585
MAD_BOXs
Účastník
88 příspěvků
S tímhle jsem taky bojoval a pak to dopadlo tak, že každý nový díl z Toolboxu si dám uložit „jako“ a vložím ho do adresáře v kterém mám rozpracovanou sestavu. Původní díl zavřu a vložím do sestavy ten uložený díl. Pak stačí jen zkopírovat adresář a je v něm vše. Je to takové humpolácké, ale dá se na to zvyknout.
9. 3. 2010 v 8:09
Re:Re: Toolbox #53586
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Dobrý den
Chtěl bych se ještě zeptat jestli nevíte někdo kde jsou v TOOLBOXU závlačky – nemůžu na to přijít.
9. 3. 2010 v 20:32
Re:Re: Toolbox #53587
Mildo
Účastník
126 příspěvků
Tu pomôže už len „Táhnout po krivke“…
10. 3. 2010 v 6:51
Re:Re: Toolbox #53588
Anonymous
Člen
318 příspěvků
Ještě jedna otázka nevíte někdo proč když najedu na konfigurovat toolbox – tam třeba vyházím nějaké NORMY a pak to dám uložit -> tak se nic nestane – vůbec to neuloží …
13. 3. 2013 v 8:40
Re:Re: Toolbox #53589
tomatom
Účastník
63 příspěvků
Mam SW2011 je v TB Gufero nejak ho nemuzu najit ani v jedne norme….
nasel jsem tesnici krouzky ale jen o-krouzky
13. 3. 2013 v 12:48
Re:Re: Toolbox #53590
tonemas
Účastník
36 příspěvků
Toolbox lze nastavit tak, aby každá nově vložená součást do sestavy z toolboxu se vytvořila jako nový samostatný soubor a sestava se vždy odkazovala pouze na něj.
Je třeba konfigurovat toolbox takto:
V záložce 3 zvolit „Vytvořit díl“.
Dále zvolit adresář, kde se díl vytvoří (např. ve složce projektu vytvořit novou složku „Normalizované díly“).
Uložit!!
Pozor: Při započetí práce na jiném projektu v jiné složce je třeba přednastavit adresář, kde se díl vytvoří. Jinak by se vám pořád díly ukládali do jiného projektu.
Pak je třeba ještě nastavit SolidWorks:
Nástroje -> Možnosti -> Průvodce dírami/Toolbox a zde ODŠKRTNOUT „Toto je výchozí složka pro vyhledávání součástí Toolbox.
(Toto zaškrtávátko je novinka tuším od verze 2010.)
Hotovo.
To Scooby:
Je potřeba mít plná uživatelská práva na počítači, na kterém pracuješ.
3. 8. 2013 v 13:03
Re:Re: Toolbox #53591
Ladas
Účastník
32 příspěvků
Všechny ty solidy to ukládají do jednoho adresáře, který si vytvořily. Pokud se s tím na pc nehýbe – nekopíruje se celý projekt někam na jiný pc. Tak je to v podstatě skoro jedno. Akorát – napíšu pak. Nám toto dělalo problémy, že jsem potřeboval např. šroub o stejných rozměrech, ale třeba jiný materiál a tady byl problém, řešit to nějakýma konfiguracema se nám nechtělo. Takže jsme se dohodli a v každém projektu je složka – Spojovací materiál – a do této složky se ukládá vše z tooboxu a od výrobců – např motory, čerpadla…. dali jsme jim pořadová čísla. Teď není problém nakopírovat celou složku s projektem na kterýkoliv jiný pc. Pokud používáte PDM, tak tam to funguje trochu jinak, ale udělali jsme v podstatě skoro totéž. Další, protože se v projektech spousta věcí opakuje, tak jsme si vytvořili vlastní knihovny se spojovacím a dalším materiálem a taháme to už z nich, nemusí se pořád vypisovat vlastnosti toho kterého prvku, už jsou napsané. Já jsem s tím spokojený a funguje mi to pro všechny firmy, pro které pracuji.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.