Téma: užívateľské vlastnosti dielov - MůjSolidworks.cz
31. 5. 2019 v 14:42
užívateľské vlastnosti dielov #76571
Jakub
Účastník
41 příspěvků
Ahojte, prosím Vás potreboval by som poradiť, kto používate užívateľské vlastnosti z tej tabuľky naľavo,čo si človek vie vytvoriť ako chce. Chcel by som vedieť napr. keď tam mám nejakú vlastnosť, ktorá je rovnaká pre všetky diely zostavy, či sa to dá nejako predvyplniť, že napr. kolónka: zariadenie/stroj budú mať všetky diely také isté bez toho aby som to musel ručne písať pre každý diel?
A ešte jedna vec. Využívam materiály solidworsku, z ktorých my potom počíta hmotnosť a mám to takto urobené aj v tej šablone užívateľských vlastností. No niekedy sa mi stane,že mám už všetko vyplnené,diel mám hotový aj výkres, no z nejakého dôvodu potrebujem iba zmeniť materiál za iný, tak keď zmením materiál,zmiznú mi číslo výkresu, výkres zostavy, vlastne všetko sa mi vymaže ostane iba nový materiál s hmotnosťou. Máte s tým niekto skúsenosť?
ďakujem
31. 5. 2019 v 17:43
Odpověď na: užívateľské vlastnosti dielov #76573
Pepa_71
Účastník
88 příspěvků
Ahoj, uživatelské vlastnosti jdou hromadně doplňovat do dílů v sestavě. Otevřeš sestavu, vybereš díly a vyplníš vlastnosti. Má to jedno omezení, že nejdou zároveň doplňovat vlastnosti dílů a sestav. Takže když dáš v sestavě vybrat vše a používáš podsestavy tak je problém je z výběru vyhodit. Proto bych ti doporučil nadefinovat „Rozšířený výběr“ (pouze dílů) a potom je to na pár kliknutí.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.