Téma: Více dílů na jednom listu - MůjSolidworks.cz
28. 10. 2016 v 13:21
Více dílů na jednom listu #66471
karbos
Účastník
9 příspěvků
Zdravím, mám dotaz. Jde v SW vytvořit jeden výkres, jeden list s např. třemi rohovými razítky (pro tři různé díly) tak, že uživatelské vlastnosti v rohovém razitku budou odkazovány pro každý díl? To znamená že do výkresů vložím tři díly, udělám si šablonu s třemi razítky a každé razítko bude vyplněno podle daného dílů. Teď to funguje tak, že se mě všechny tři razítka vyplní podle prvního vloženeho dílů a to je špatně.
Díky za případně komentáře.
31. 10. 2016 v 12:22
Odpověď na: Více dílů na jednom listu #66484
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Pokud v Solidu na výkrese v razítku propojuješ poznámky s vlastností modelu, používá se proměnná $PRPSHEET, to znamená, že se použije „vlastnost modelu upřesněného ve vlastnostech listu“.
Pokud máš na listu víc pohledů modelu, můžeš si vybrat ze kterého se budou čerpat vlastnosti do poznámek v razítku. Najdeš to pod pravým klikem na list > Vlastnosti
Že jsem tak zvědavej, proč chceš dávat na výkres 3 razítka, jaký by to mělo mít význam? 🙂
31. 10. 2016 v 22:00
Odpověď na: Více dílů na jednom listu #66491
karbos
Účastník
9 příspěvků
O této funkci vím. Problém však nastane právě tehdy, když vložím do jednoho listu tři razítka. Nedokážu totiž ovlivnit každé samostatně, automaticky se mě předvyplní všechny stejně. Viz. příloha. Byl jsem tak zvyklý z Autocadu.
31. 10. 2016 v 22:19
Odpověď na: Více dílů na jednom listu #66493
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Myslím, že tohle jde malinko proti filozofii SW.. Papír ušetří tímto způsobem snad jen chytrá tiskárna…
2. 11. 2016 v 9:30
Odpověď na: Více dílů na jednom listu #66524
pepe
Účastník
682 příspěvků
Tohle půjde jen těžko automatizovat… jak píše M-by stacilo — Myslím, že tohle jde malinko proti filozofii SW..
14. 11. 2016 v 12:18
Odpověď na: Více dílů na jednom listu #66576
QBczech
Účastník
294 příspěvků
A přece to nějak půjde. Od veze 2016 je upravený nástroj na Připojení k vlastnosti. Můžeš vybrat jakýkoli model nebo pohled. V příloze je vzorovej formát listu. Po vložení druhého pohledu modelu stačí výkres výkres obnovit (Ctrl+B) a razítko se aktualizuje!
Tady je návod, jak na to:
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.