Téma: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí - MůjSolidworks.cz
4. 1. 2018 v 0:10
VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71345
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Dobrý deň.
Zmenil som grafiku z GTX970 na GTX1070 a SW2017 updatol na SW2018. Hlavný problém je, že VISUALIZE rendruje ináč odlesk produktu od zeme. Rendrujem obrázky do PNG. s a aj bez priehľadného pozadia a pri nepriehľadnom je vidieť dobre odlesk komponentov od zeme, ale pri priehľadnom to vidieť nie je vôbec. Ako by to bolo kompletne vypnuté. Ale to nie je. Nastavenie je to isté, len proste zapnutá ALPHA pri exportovaní. Viete mi poradiť, v čom je problém?
4. 1. 2018 v 7:46
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71346
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Neměl bys prosím nějakou ukázku? Např. dva obrázky na porovnání. Líp bych si pak představil o co vlastně jde.
4. 1. 2018 v 10:57
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71352
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Podívej se na soubory v příloze. Lepší bude si je stáhnout a porovnat v PhotoShopu nebo Paint.NETu:
- QB 1 – render do png zahrnutá Alfa
- QB 2 – render do png bez Alfy
- QB 3 – render do png zahrnutá Alfa + moje nastavení
Chová se mi to normálně a stíny se mi zobrazí když exportuju vč. Alfa. Jak se to chová u tebe?
4. 1. 2018 v 11:36
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71357
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Tu je to dobré vidieť. Na zemi. Odlesk stojok na tej väčšej konštrukcii a židen odlesk na menšej a pritom sú nastaveni rovnaké. Len zmena grafiky a 2017 vs 2018
4. 1. 2018 v 14:37
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71360
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Tu je to ešte raz.. staré s alfou zapnutou je prvé a nové s alfou zapnutou.. vidno, že aj pri rovnakých nastaveniach proste program nerendruje odraz…
4. 1. 2018 v 16:17
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71363
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
8. 1. 2018 v 12:50
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71380
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Jestli to chápu dobře, tak Visualize 17 to renderoval s odrazem a Visualize 18 bez? Jedná o stejný projekt *.svpj ?
A ty potřebuješ aby ten odraz byl vidět, nebo se ho potřebuješ zbavit?
8. 1. 2018 v 12:59
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71381
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Robím to z modelov .SLDASM ale samozrejme mám projekt uložený v .SVPJ pre Visualizer. A problém je v tom že, pri renderování mi v 2017 rendrovalo aj s odrazom od zeme. Akonáhle som updateovál na 2018, tak mi ten odraz zo zeme pri zapnutej Alfe už neukazuje. Ten otras ukazuje už len keď rendrujem bez Alfy. Nainštaloval som naspäť 2017, ale samozrejme nie je to spätne kompatibilné takže preto píšem, lebo už neviem čo robiť. Všetky nastavenia sú ako predtým. Len výsledok je samozrejme iný. Snažil som sa to urobiť aj úplne s novým projektom, ale vysledok je ten istý.
8. 1. 2018 v 18:43
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71395
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Našiel som problém, ale neviem ho vyriešiť.
Zistil som, že síce aj pri zapnutej alfe rendruje odlesk od zeme, ale s oveľa nižšou intenzitou. Viď fotto. Chcel som to vykompenzovať zvýšením odrazu, ale aj pri maximálnej možnej hodnote to nemá takú intenzitu, ako to bolo v 2017.
Obr. 1.: rendrované bez alfy
Obr. 2.: rendrované s alfou a v postprocese doplnené čierne pozadie
Obr. 3.: rendrované s alfou a max. odleskom a v postprocese doplnené čierné pozadie
Obr. 4.: nastavenia aké boli v 2017 a aj v 2018
PS: myslel som si, že to bude v grafike a predal som GTX1070 a kúpil GTX1080 a výsledok je rovnaký.
9. 1. 2018 v 13:44
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71408
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Ako tak skúšam.. tak to vyzerá.. ako by rendrovalo ten odlesk len do určitej výšky konštrukcie.. potom to rozmazuje hodne agresívne a už ten odlesk nie je vidieť.. Ale drsnosť povrchu som nechal ako bol v 2017.. nič sa nemenilo..
10. 1. 2018 v 8:34
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71410
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Díky za další příspěvky. Musím říct, že teď už je mi to mnohem jasnější. Ještě to zkusím u sebe.
10. 1. 2018 v 9:10
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71412
Anonymní uživatel
Neaktivní
12 příspěvků
Teraz, aby bolo aspoň trocha vidieť odlesk, musím vybrať pre priestor pozadie FARBA a dať čiernu. Robí to veľký rozdiel. Ale aj tak.. ten odlesk rendruje nejako čudne.. to čo je bližšie pri kamere, to rendruje lepšie ako veci ďalej od kamery.. a ako som už hovoril, rendruje len tesne pod povrchom podlahy a potom proste sa odlesk stráca.. posielam ešte jeden obrázok, kde je to oveľa lepšie vidieť. Prostredie je CRHOME STUDIO. Skúšal som to aj s inými, ale rovnaký problém. Teraz aby aspoň trochu bolo vidieť, musím dať podlahu úplne hladkú a odlesk na lvl.1, teda na max.. čo by malo byť vlastne ako zrkadlo.. no ale odlesk ledva vidno.. sformatoval som PC a všetko preinštaloval Dokonca ako hovorím, aj grafiku som vymenil za GTX1080 ale to isté.. Ostáva mi vymeniť naspäť za GTX970 a síce tam je malá pravdepodobnosť, že to bude pre prechod z MAXWELL na PASCAL grafiku.. ale osobne si to nemyslím.. Proste treba zistiť, čo zmenili vo Visualizéri 2018 od 2017. A ak to bude to, tak naspäť sa ísť nedá, keďže všetky súbory sa prepíšu a už nie sú spätne kompatibilné.
11. 1. 2018 v 7:54
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71417
QBczech
Účastník
294 příspěvků
Tady jsou moje testy pro porovnání 17 a 18 se stejným nastavením. Myslím, že se to moc neliší i s alfou i bez ní. schválně, posuď sám.
11. 1. 2018 v 9:04
Odpověď na: VISUALIZE 2018 nevyrendruje odraz od zeme pri zapnutom priehľadnom pozadí #71422
pepe
Účastník
682 příspěvků
Lukáši zkus ještě jiný ovladač grafické karty a nainstalovat ho podle návodu tady https://www.solidvision.cz/grafika-instalace/
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.