Téma: Vyspádování plechového dílu - MůjSolidworks.cz

Autor
4. 5. 2016 v 12:53

Vyspádování plechového dílu #64784

Hany
Účastník
6 příspěvků

Snažím se nakreslit plechovou vanu, která by byla vyspádovaná ke straně s otvorem a přitom jsem měl zachovány rohy, které po rozvinu vyřežu, vanu naohýbám a následně v rozích svařím. Samotnou vanu mám nakreslenou, ale nedaří se mi ji vyspádovat. Pomocí lemu z hrany vanu se spádem nakreslím, ale zase nemám rohy.

Je možné udělat toto  vyspárování včetně kompletních rohů?

Díky

Přílohy

5. 5. 2016 v 10:48

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64787

pepe
Účastník
682 příspěvků

Co takhle zkusit použít prvek Plechové spojení profilů?

5. 5. 2016 v 13:30

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64790

Hany
Účastník
6 příspěvků

Plechové spojení profilů používám na vytvoření různých kuželů a přechodů, ale na vanu s plným dnem nevím jak toto použít.

6. 5. 2016 v 15:05

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64820

Michal
Účastník
24 příspěvků

Dobry den. Ak nepotrebujete rozvin toho spadovania, tak sa to da urcite spravit cez tvarovaci nastroj.

6. 5. 2016 v 16:38

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64821

Hany
Účastník
6 příspěvků

Rozvin právě potřebuji, protože plech vyřežu a následně budu ohýbat dle rozměrů ve výkresu. Tuto vanu umím i se spádem nakreslit pomocí lemu z hrany, ale zase oproti okrajovému lemu mám v rozích v rádiusu díry, které se po rozvinu vyřežou a to právě nechci. Kdežto po rozvinu okrajového lemu a následném vyřezání a naohýbání vše sedí u sebe jak má, jen se rohy svaří, jen neumím udělat spád k jedné straně vany.

Přílohy

6. 5. 2016 v 16:55

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64824

Ales
Účastník
272 příspěvků

Tady je možná na místě ten těžkopádný postup: vanu vymodelovat jako solid, potom převést na skořepinu, pak proříznout rohy uzoučkým obdélníkem a pak převést na plech. Ten převod na plech zařízne hrany plechy kolmo, ale jinak budou k sobě těsně dosedat.

10. 5. 2016 v 8:44

Odpověď na: Vyspádování plechového dílu #64881

pepe
Účastník
682 příspěvků

Přes plechové spojení spojit jen dno (U tvar) a tím vytvořit spád, následně pak dodělat lemy? Vzor v příloze (vytvořeno v SWx 2016)

Přílohy

Odpověď na téma

Reklama

Reklama