Téma: Vysunout VS. odebrat vysunutím - MůjSolidworks.cz

Autor
22. 1. 2009 v 8:36

Vysunout VS. odebrat vysunutím #51510

Davidbery
Účastník
66 příspěvků

Dobrý den,
rád bych se zeptal zda je normální, že se mi ve stromu prvků zobrazuje u ikony „odebrání vysunutím“ – popisek vysunout. Ve starší verzi jsem měl vždy popisek odebrání. Je to detail, ale pro orientaci ve stromu celkem podstatné. Popisovat každý prvek vlastním jménem je zbytečně zdlouhavé a otravné.[attachment=0:1sts4i27]odebrat.JPG[/attachment:1sts4i27]

23. 1. 2009 v 6:24

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52647

Roman Spacek
Účastník
45 příspěvků

Ahoj,
mám to úplně stejně. Ze začátku jsem si toho taky všimnul, ale dá se to přejít. Tedy já hlavně dělám s plechařinou, tudíž vysunout má u mě jen jeden význam – odebrat, ale veřím, že se do toho dá v jiných případech pěkně zamotat. Těžko říct, jestli je to chyba, nebo záměr.

23. 1. 2009 v 11:00

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52648

Davidbery
Účastník
66 příspěvků

Díky za info, přejít se to určitě dá. Budu si muset zvyknout, co jiného mi zbývá 🙂

26. 2. 2009 v 19:45

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52649

zdenon
Člen
1 příspěvek

Tato terminologie má v současné verzi logiku. Udělejte si třeba kostičku a na jedné ze stran si udělejte skicu třeba s kružnicí. V SolidWorksu nemusíte číselně uvádět kolik budete odebírat, nebo vysouvat. Máte totiž možnost chňapnout po kliknutí na vysunout, nebo odebrat za vzniklé šipky a na jednu stranu pak budete objem přidávat a pokud budete tahat na druhou stranu, tak naopak budete v kostce odebírat. Takže vysunutím můžete jak odebírat, tak vysouvat. A proto tato terminologie ve stromu.

19. 3. 2009 v 15:43

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52650

toust
Účastník
93 příspěvků

hm. to zní logicky. ale co když to mám chvilku tak a pak zase opačně ? 🙂

19. 3. 2009 v 16:02

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52651

toust
Účastník
93 příspěvků

ještě mi to nedalo… vypadá to že když dám natvrdo „odebrat vysunutím“ tak tam je „odebrat vysunutím“. když nakreslím skicu a pak ji chňapnu a odeberu, tak to píše jen „vysunutí“. přesně jak říká zdenon.

7. 1. 2010 v 13:03

Re:Re: Vysunout VS. odebrat vysunutím #52652

Anonymous
Člen
318 příspěvků

Vážení, zaujala mě Vaše diskuze a tak jsem si to hned v SWX2010 zkusil. K mému úžasu je tu inovace.
Jestliže v rychlém 3D nakreslíte skicu, kterou nejdříve vysunete z modelu do prostoru napíše to „přidat vysunutím“. Ve chvíli, kdy měníte svůj záměr a protáhnete to skrz tělo, tak se to přepíše (zamění) na „odebrat vysunutím“

Zajímalo by mě jak je to dál, když s tím prvkem pracujete třeba v makru, nebo Driveworksu.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama