Téma: Vytvoření madla - MůjSolidworks.cz

Autor
26. 6. 2015 v 11:27

Vytvoření madla #60296

wire
Účastník
6 příspěvků

Ahoj, jsem začátečník a potřeboval bych poradit.Možná tedy triviální dotaz, ale prosím o pochopení.

Potřebuji přidat madlo z tyčoviny na zkosenou plochu, ale kolmo k základně. Krajní tyče jsou svisle, ale kolmo na základnu (ne na tu zkosenou plochou). Horní tyč madla (spojuje krajní tyče) je rovnoběžná se základnou (se zkosenou plochou na které má madlo být, tedy svírá nějaký úhel – není určeno) . Madlo by v rozích mělo být navíc zaoblené.

Jde to udělat najednou ? nebo nějak pospojovat. Nebo úplně jinak ?

Přikládám výřez, kde jsem červeně načrtl jak by asi madlo mělo být

Díky předem za radu/y

W.

Přílohy

26. 6. 2015 v 12:01

Odpověď na: Vytvoření madla #60298

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Jako u většiny operací v Solidworksu je několik možných postupů. Například tažení profilu po křivce nebo svařovaná konstrukce. Volba nejvhodnějšího postupu závisí na zvyklostech firmy, technologických možnostech, …

26. 6. 2015 v 12:33

Odpověď na: Vytvoření madla #60299

wire
Účastník
6 příspěvků

Jako u většiny operací v Solidworksu je několik možných postupů. Například tažení profilu po křivce nebo svařovaná konstrukce. Volba nejvhodnějšího postupu závisí na zvyklostech firmy, technologických možnostech, …

jj, to je mi jasné, děkuji. Potřeboval bych spíš popsat bližší postup …

26. 6. 2015 v 14:22

Odpověď na: Vytvoření madla #60300

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Pokud chcete rohy zaoblené, zkuste tažení po křivce. Musíte mít jednu skicu s profilem, ve vašem případě kružnicí, a jednu skicu s trasou.

http://help.solidworks.com/2015/czech/solidworks/sldworks/c_sweeps_folder.htm

Odpověď na téma

Reklama

Reklama