Téma: Vytvoření výpisu použitého materiálu - MůjSolidworks.cz
11. 2. 2016 v 7:02
Vytvoření výpisu použitého materiálu #62989
Pan Já
Účastník
7 příspěvků
Dobrý den,
chtěl bych se zeptat, zda-li Solid nějakým způsobem umí ze sestavy, popř. dílu vytvořit nějaký výstup kde by byl vidět seznam použitých dílů, materiálů, jejich délky či střižné rozměry rozložených plechů apod.? Děkuji za odpověď.
11. 2. 2016 v 8:26
Odpověď na: Vytvoření výpisu použitého materiálu #62990
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Myslíte jako kusovník? To lze.
Do kusovníku lze nastavit spoustu položek dle libosti a pak si to uložit pro příští použití do šablony. Možná ale bude nejrozumnější první prohledat nápovědu.
11. 2. 2016 v 8:31
Odpověď na: Vytvoření výpisu použitého materiálu #62991
Pan Já
Účastník
7 příspěvků
Nemyslím konkrétně kusovník. Pokud mě paměť neklame, tak kusovník se musí vyplňovat manuálně ne? Já bych potřeboval výstup od programu, který by generoval seznam dílů (dejme tomu kusovník) + jeho rozměry jako délky a průměry trubek, rozměry plocháčů, střižné rozměry plechů apod. V současnosti postupuji tak, že si otevírám díl po dílu, ručně měřím a přepisuji rozměry …
11. 2. 2016 v 9:58
Odpověď na: Vytvoření výpisu použitého materiálu #62992
M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků
Samotný kusovník určitě nevyplňuji.
Spoustu věcí mají jednotlivé díly ve vlastnostech (název souboru, materiál, hmotnost – pokud je správně vyplněn materiál a pod). Další spoustu potřebných položek si vyplňuji do uživatelských vlastností dílu (polotovar, kalení, poznámka a pod). Všechny tyto věci pak kusovník v sestavě dokáže najít a použít. Stačí jen nastavit příslušné sloupečky. Nehledě k tomu že výše psané uživatelské vlastnosti se vyplňují i do výkresů dílů – stačí to nastavit.
Něco podobného se už řešilo:
11. 2. 2016 v 10:20
Odpověď na: Vytvoření výpisu použitého materiálu #62993
pepe
Účastník
682 příspěvků
Tabulka přířezů, pokud se tedy jedná o vícetělové svařované profily včetně plechových dílů
tohle všechno co požaduješ to umí automaticky
na úrovni modelu ji jen aktualizuješ popřípadě jednou dolníš a ve výkrese pak jen Vložit > Tabulky > Tab přířezů
Ve výkrese už ale musí být nějaký pohled na daný svařenec. Jestliže děláš svařence v sestavě tak asi nezbyde než použít kusovník s volbou odsazený + detailní tabulka přířezů
https://www.youtube.com/results?search_query=cut+list+solidworks
18. 11. 2016 v 14:03
Odpověď na: Vytvoření výpisu použitého materiálu #66583
bledo
Účastník
18 příspěvků
A pokiaľ mám v zostave použité montážne diely z rôznych profilov, ako su jakly, trubky, pásoviny, gulatiny, plechy a chcel by som, aby mi spravilo tabuľku s ich rozmermi a dĺžkami? Proste potreboval by som vygenerovať tabuľku použitých polotovarov. Ale to asi nebude reálne, lebo hriadeľ sa sústruží z guľatiny s prídavkom, ale model je už ako samotná obrobená položka.
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.