Téma: WEB – má to smysl ? - MůjSolidworks.cz

Autor
29. 9. 2011 v 5:40

WEB – má to smysl ? #52004

kohen
Účastník
486 příspěvků

Jsem tu od začátku tohoto fóra a zhruba ve stejnou dobu jsem si založil vlastní web, který se zabývá SolidWorksem a strojní konstrukcí obecně. Na začátku bylo vše O.K. web zdarma člověk mohl ukázat nějaká řešení, tady na blogu to prodiskutovat, ale s přibývajícím počtem návštěvníků se vše horšilo. Web zdarma najednou potřeboval umístit reklamu nebo zaplatit a v okamžiku kdy odkaz na muj web byl publikován v tisku (= nárust návštěvníků) začal být web zahlcen reklamou = na úvodní stránce musím rolovat dolů, abych viděl svůj obsah, protože všude je reklama. Dokonce poslední dobou se reklama cpe i do diskuzí = vypadá to jako příspěvek a když se pokračuje dál je tam reklama na nějaké prášky. To mne znechutilo tak, že web udržuji na nulové aktivitě.
Má otázka zní má cenu investovat do domény a webových stránek peníze a čas, abych se zbavil reklam a stránky vypadali dle mých představ?
Jak si vydělat na samotný provoz stránek?
Jsem zastáncem toho, že web by mněl informace poskytovat zdarma, protože placené podpory je všude mraky (někdy mám pocit, že nevím za co se tam platí)!

Co vy na to? Máte nějaké zkušenosti? Díky za odpovědi.

29. 9. 2011 v 7:12

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54470

alda
Účastník
233 příspěvků

Chápu tvé myšlení,
když jsem zakládal fórum a blog, měl jsem už svou doménu (svobodne.net) a hosting, ale každý rok musím tak či tak zaplatit cca 1000kč a čas, který tomu věnuji (ze začátku hodně, teď už je to mnohem lepší). Beru to jako zábavu a ty peníze mě nemrzí. Na fórum jsem umístil také ňákou tu reklamu s tím, že když by mě pokryla náklady na doménu tak budu rád. Zatím se tak ještě nestalo a asi ani nestane:). Svým způsobem to beru i jako experiment.
Už jsem i kolikrát uvažoval, že bych založil doménu čistě jenom na fórum. Ty požadavky tu ale nejsou, takže zatím asi není důvod.

Pokud máš svůj hosting, máš daleko více možností co a jak na webu bude fungovat (php, javascript, databáze atd.), instalce různých redakčních systému, zpráva, mnohem více prostoru, rychlost.

Hosting zdarma je zase výhoda, že je zdarma 🙂 a nezabere ti to tolik času (v podstatě je to dáno tím omezením).

30. 9. 2011 v 5:57

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54471

kohen
Účastník
486 příspěvků

Díky za odpověď. Takže se mi potvrdilo, že web je dotovaná věc. Tudíž skláním poklonu za tvé nadšení pro tento blog.

30. 9. 2011 v 17:54

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54472

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

Alda> … dalo-by se říct, že pokud změním své chování a přestanu ignorovat reklamy a sem, tam na nějakou kliknu, tak se ti nějaký desetníček vrátí?? Nebo je reklama honorovaná za návštěvnost a ne za kliknutí??

30. 9. 2011 v 18:57

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54473

alda
Účastník
233 příspěvků

@M – by stačilo wrote:

Alda> … dalo-by se říct, že pokud změním své chování a přestanu ignorovat reklamy a sem, tam na nějakou kliknu, tak se ti nějaký desetníček vrátí?? Nebo je reklama honorovaná za návštěvnost a ne za kliknutí??

reklama co je nahore (google – PPC reklama) je tak jak říkáš, po kliknutí se připočítá ňejaký ten desetník. reklama co je vpravo (64bit.eu) funguje tak že po kliknutí najede daný e-shop a po dobu asi 30 dní vyčkává (pamatuje si odkud jsi přišel tzn. z těchto stránek) a pokud si něco koupíš, část z nákupu jde ke mě (říká se tomu affiliate program).

30. 9. 2011 v 20:15

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54474

Mildo
Účastník
126 příspěvků

hm…

30. 9. 2011 v 21:31

Re:Re: WEB – má to smysl ? #54475

M – by stacilo
Účastník
352 příspěvků

.. Tak to ti pošlu čas od času aspoň nějakej ten desetníček 🙂 a jinak se uvidí.. 🙂

Odpověď na téma

Reklama

Reklama