Téma: Zachytávání skrytých hran, nežádoucí! - MůjSolidworks.cz
14. 3. 2010 v 14:22
Zachytávání skrytých hran, nežádoucí! #51770
Mikim
Účastník
54 příspěvků
Zdravím a mám dotaz. Dělám v SolidWorks Premium 2009 a mám takový drobný problém. Při práci v sestavě převážně s vazbami se mi při kliknutí na požadovanou plochu označí hrana, která je za touto plochou. Nejde někde určit způsob zachytávání té požadované plochy, která je jakoby první na řadě z mého pohledu? Prošel jsem nastavení, ale na takovou volbu jsem nenarazil. Doufám,že jsem jí jen přehlédl.
Díky za případné nasměrování nebo radu.
S pozdravem Miki.
14. 3. 2010 v 20:36
Re:Re: Zachytávání skrytých hran, nežádoucí! #53688
toust
Účastník
93 příspěvků
Je to v nastavení v zobrazení/výběr – výběr skrytých hran -umožnit výběr v režimech stínovaný a skryté hrany odstraněné. Nebo můžeš použít filtr (F5) a vybrat třeba plochy. Myslím ale, že nejlepší je použít filtr ploch přez klávesovou zkratku „X“. Zmáčkneš poprvé zapneš, podruhé vypneš. Nic rychlejšího snad být ani nemůže.
15. 3. 2010 v 14:09
Re:Re: Zachytávání skrytých hran, nežádoucí! #53689
Mikim
Účastník
54 příspěvků
@toust wrote:
Je to v nastavení v zobrazení/výběr – výběr skrytých hran -umožnit výběr v režimech stínovaný a skryté hrany odstraněné. Nebo můžeš použít filtr (F5) a vybrat třeba plochy. Myslím ale, že nejlepší je použít filtr ploch přez klávesovou zkratku „X“. Zmáčkneš poprvé zapneš, podruhé vypneš. Nic rychlejšího snad být ani nemůže.
Díky za reakci, ještě jsem do toho šňupal po napsání tohoto dotazu sem a na ten filtr jsem narazil. Docela to funguje, asi u toho zatím zůstanu, jen kdyby náhodou někdo věděl jinou variantu, rád se poučím.
18. 3. 2010 v 12:32
Re:Re: Zachytávání skrytých hran, nežádoucí! #53690
Harry666
Člen
65 příspěvků
@toust wrote:
to máš recht.. já to nesnáším… navíc tohle nastavení je pak všude, a filtry musíš zapínat a vypínat a to je podle mě na prd… jinak já sem s tím sám měl problém 😀 naštěstí mi poradil kolega.. 😀 jinak celkově filtry nepoužívám, většinou už pak rovnou použiju „Vybrat jiný“
Odpověď na téma
Nejnovější články
-
O školy v SolidVision pečuje nová EDU manažerka Martina Vrbová
-
SolidVision zve zástupce škol na tradiční EDU konferenci
-
Zúčastněte se největší české události o 3D tisku
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #2
-
Model Mania 2024: Změna návrhu #1
-
Model Mania 2024: Postup modelování #3
-
Postup modelování příruby #5
-
Postup modelování příruby #4
-
Model Mania 2024: Postup modelování #2
-
Postup modelování příruby #3
Přidávat odpovědi k tématu mohou pouze přihlášení uživatelé.
Chcete-li napsat odpověď, přihlaste se nebo se zaregistrujte.