Téma: Zaoblenie hrany - MůjSolidworks.cz

Autor
28. 7. 2017 v 10:56

Zaoblenie hrany #70118

Ondrej Rumy
Účastník
6 příspěvků

Dobry den

chcel by som niekoho poprosit o radu ako by som mal spravit zaoblenie obdlznika tak aby isiel koniec do stratena? uz sa stym trapim pol dna a neviem nic prist 🙁

zatila som si vytvoril plochu

ale dalej sa uz neviem pohnut

ak by mi neikto vedel dat daku radu velmi by som mu bol vdacny..

dakujem

este posielam link presne co chcem spravit

https://www.thingiverse.com/thing:2437267

28. 7. 2017 v 17:06

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70119

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Zdravím,

nevím zda modelujete v programu SolidWorks, ale řešení se pokusím nastínit. Nejprve bych podle Vašeho druhého obrázku vytvořil ten vrchní oblouk bez rádiusů (viz obrázek). Následně lze dotvoření obou oblouků vyřešit několika způsoby. Já osobně jsem zvolil příkaz spojit profily. V příkazu vybere spodní a boční plochu – tedy plochy, kde má být rádius. V příkazu si můžete nastavit, zda potřebujete plochy tečně nebo i jiná nastavení dle potřeby. Dalším možným řešením by bylo vytvořit skicu s požadovaným obloukem a následně ji přidat rotací. Řešení je spousta, tak snad jsem alespoň trochu pomohl.

Přílohy

28. 7. 2017 v 21:59

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70121

Ondrej Rumy
Účastník
6 příspěvků

chcel by som sa podakovat za radu.. pomohla.. ako nie je to uplne typ top  ale tak snad to bude dobre aj takto.. nie je to uplne tak presne ako ten origo.. co som poslal link.. neviem totiz to to upravit tak ako ste to popisali.. vyuzil som len tu funkciu spajania profilov

ale postaci to aj takto … ak by bola otazka naco mi to bude.. je to chranicka na ruku ked sa striela z luku aby tetiva nebuchla do ruky.. a na 3D tlaciarni si to vytlcim..
v solidworks som len obycajny zaciatocnik.. ale snazim sa ho pochopit a naucit.. este prikladam foto ako som si vyrobil drziak luku

30. 7. 2017 v 19:57

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70122

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Zdravím,

perfektní práce. Zde ještě v příloze posílám nastínění druhého mého popsaného řešení. Jedná se o skicu vytvořenou v profilu a následně přidáno kolem osy rotací. Možná je to snazší řešení než přes příkaz spojit profily. Tak ať se daří.

Přílohy

1. 8. 2017 v 22:51

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70124

Ondrej Rumy
Účastník
6 příspěvků

dakujem za kazdu radu no ale musim sa priznat ze toto druhe riesenie mi dako nejde spravit.. neviem kde robim problem

co sa tyka skice tak som si vytvoril novy plane.. aby som to mohol nakreslit..ale dalej nechapem to orotovanie

3. 8. 2017 v 9:24

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70134

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Následně je potřeba vybrat tu pravou kolmou přímku, kolem které se skica přidá rotací.

7. 8. 2017 v 16:55

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70150

Ondrej Rumy
Účastník
6 příspěvků

hmm a to som spravil ale voobec to enokopirovalo ten oblku.. mohol by som poprosit o vas subor? ze by som si pozrel kde robim chybu? ak by to bolo mozne? dakujem

8. 8. 2017 v 12:05

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70161

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Zdravím,

v příloze příspěvku mám pro Vás podrobný návod na Váš oblouk, tak snad se již nyní zadaří. Hezký den.

Přílohy

9. 8. 2017 v 23:12

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70174

Ondrej Rumy
Účastník
6 příspěvků

uz to funguje na vybornu… este raz velmi pekne dakujem za kazdu radu.. strsane si to vazim.. dakujem dakujem 🙂

10. 8. 2017 v 9:27

Odpověď na: Zaoblenie hrany #70175

Jerry
Účastník
27 příspěvků

Tak to je perfektní. Jsem rád, že jsem mohl pomoci. Hodně štěstí při další práci. 🙂

Odpověď na téma

Reklama

Reklama