Téma: Zase přejmenování - MůjSolidworks.cz

Autor
29. 8. 2013 v 11:41

Zase přejmenování #52265

Ales
Účastník
272 příspěvků

Potřebuju přejmenovat sestavu, v jejímž kontextu jsou reference mezi komponentami. Zkoušel jsem zde dříve uvedené postupy s explorerem, ale externí reference komponent se pořád odkazují na původní jméno sestavy. Bohužel ani doporučovaný postup s „pack and go“ pro mě není vhodný, protože sestava obsahuje spoustu souborů rozdělených do mnoha adresářů a nerad bych o tu strukturu přišel a dělat to ručně je fakt na dlouho. Nemáte na to prosím někdo nějaký jiný trik? Nebo dělám něco v exploreru špatně? Děkuji.

29. 8. 2013 v 14:02

Re:Re: Zase přejmenování #55308

.rf.
Účastník
423 příspěvků

Zkuste sestavu kopírovat jako projekt. Pouze sestavu, do stejné složky, pod novým názvem.

29. 8. 2013 v 15:01

Re:Re: Zase přejmenování #55309

Ales
Účastník
272 příspěvků

Zkusil jsem, dík, ale výsledek je týž, díly a podsestavy hledají reference pořád v sestavě původního jména…

30. 8. 2013 v 4:41

Re:Re: Zase přejmenování #55310

brnak123
Účastník
4 příspěvky

Otevři sestavu, kterou chceš přejmenovat a dej Soubor-Uložit jako (Né jako kopii) a máš to. Pokud tato sestava vstupuje do ještě další nadsestavy, musíš mít otevřenou i tu nadsestavu, když děláš to Uložit jako, pže ta nadsestava by ztratila návaznost na tu sestavu, co chceš přejmenovat. Ale přes kopírovat projekt, jak bylo psáno dříve by to taky mělo jít.

30. 8. 2013 v 10:55

Re:Re: Zase přejmenování #55311

Ales
Účastník
272 příspěvků

Zkusil jsem a pořád nic. Asi jsem blbej nebo dělám neco systematicky špatně, ale vždycky se mi nově uloží jen ten soubor sestavy, ne už ty díly a podsestavy, ale při tom externí reference jsou právě v těch souborech dílů a podsestav.

Ještě jednou – jak to prosím bylo míněno s tím projektem? Můžete mě navést menu po menu, jestli jsem náhodou nakonec nedělal něco úplně jiného?

30. 8. 2013 v 11:17

Re:Re: Zase přejmenování #55312

brnak123
Účastník
4 příspěvky

To jste neřekl, že chcete měnit i názvy jiných dílů a podsestav z té sestavy 🙂 V tom případě pouze kopírovat projekt a pak v tom stromu je sloupec „uložit pod názvem“ tak na to poklepejte a můžete určité věci uložit pod novým názvem. Myslím, že na tom není nic moc složitýho. Rozhodně je dobré mít všechny prvky sestavy v jednom adresáři. Pokud máte odkazy z jiných míst na PC, Solidworks s tím má problémy. Nejlepší je mít, vše v jedné složce, to už máme odzkoušeno 🙂 Přeju hodně zdaru.

30. 8. 2013 v 11:26

Re:Re: Zase přejmenování #55313

Ales
Účastník
272 příspěvků

Nechtěl jsem měnit názvy jiných dílů, ale jen aby se mi v těch jiných dílech automaticky změnil odkaz na jméno sestavy.

Ale už se mi to povedlo 🙂 díky všem za rady :-).

Použil jsem „Pack and Go“ (mám to v angličtině, protože mám anglická windows a už nikdy se mi SW nepovedlo přepnout do češtiny) :-). Celý ten hrozný problém byl v tom, že mě nenapadlo udělat doubleclick na to jméno! Pořád jsem hledal nějaké položky typu „Save as“ nebo se to snažil editovat jedním kliknutím… Chápu, po tolika letech strávených u PC je to na pováženou, ale fakt mě to nenapadlo 🙂

Jinak s tou jednou složkou je to asi fakt nejlepší, ale obávám se, že pak bych se v tom už vůbec nevyznal a nevím, jak to uspořádat lépe. Mám to rozdělené po funkčních celcích do podadresářů, které jsou případně sdílené s jinými projekty a navíc v nich mám lokální sestavy které definují třeba formu nebo upínací přípravek.

Odpověď na téma

Reklama

Reklama